loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
FJORÅRETS PALL: Kenneth Juvet Hagen (3. plass i Rørlegger-NM), vinner Sander H. Waage og Joakim Lindquist Bjørnsund (2. plass). Foto: WorldSkills Norway
SEIERSPALLEN: Kenneth Juvet Hagen (3. plass i Rørlegger-NM), vinner Sander H. Waage og Joakim Lindquist Bjørnsund (2. plass). Foto: WorldSkills Norway

Sander H. Waage vant Rørlegger-NM

/ 2016-10-21 09:37:01

Sander H. Waage fra Chr. Vestrheim i Bergen vant årets Rørlegger-NM.

Dermed var det hjemmehåpet som gikk til topps i Rørlegger-NM, som ble arrangert som en del av Yrkes-NM i Vestlandshallen i Bergen denne uka.

Gode forhandlingskort

Rørfag ringer opp vinneren for å gratulere fredag morgen, og han bekrefter at det ble litt feiring etter finalen torsdag.

– Sjefen min, Thomas Jørs i Vestrheim AS, har også ringt for å gratulere. Det er jo veldig hyggelig, forteller 20-åringen Sander H. Waage fra Arna i Bergen.

Svenneprøve som står til NM-gull betyr gode forhandlingskort i forhold til fast jobb.

– Nå har jeg jo en grei cv. Jeg trives som rørlegger og har tenkt å fortsette med det!

Fem finalister

Dette var årets finalister i rørleggerfaget:

  • Møre og Romsdal:Kristian Mathisen fra Rørleggermester Madsen & Stensvik AS i Ålesund
  • Vest: Sander H. Waage fra Chr.Vestrheim AS i Bergen
  • Nordland/Troms: Joakim Lindquist Bjørnsund fra Bodø VVS AS/Åge Nilsen AS
  • Oslo: Kenneth Juvet Hagen fra Andenæs VVS i Oslo
  • Rogaland: Ingrid Skogen fra Osv. Sivertsen AS i Stavanger

 

Hele denne uka har det vært stor aktivitet og vanvittige besøkstall i Vestlandshallen i Bergen. Kandidatene har jobbet knallhardt for å få ferdig oppgaven.

– Tidspresset var det mest krevende men når jeg skjønte at jeg ble ferdig og fikk tenkt gjennom alt, var det bare gøy, sier vinneren.

– Kjempeflinke

Prosjektleder Ole Larmerud fra Rørentreprenørene er godt fornøyd, både med årets kandidater og besøkstallene.

– Kandidatene er kjempeflinke – som forventet, sier han.

Også på besøksfronten har arrangementet vært en suksess.

– Arrangementet har vært veldig bra. Det har vært veldig mange innom standen vår hele tiden, forteller fagsjef for sanitærteknikk Are Skaar Nielsen.

Statsministeren på besøk

Onsdag fikk standen også storslått besøk av statsminister Erna Solberg. Hun tok seg en runde for å se på arbeidet til kandidatene og slå av en prat med Ingrid Skogen, som representerer Rogaland.

Statsministeren lurte på om det var rørleggeryrket var et kjekt yrke, og det kunne Skogen bekrefte smilende før Solberg ønsket lykke til og måtte haste videre.

Før Erna Solberg forlot rørleggerstanden fikk hun også stemt på hvilken kandidat hun tror vil vinne. Det var hjemmehåpet Sander Waage som stakk av med den stemmen, selv om Erna synes det var litt vanskelig å bedømme hvem som hadde best sjanser.

– Er det ikke litt fælt å stemme på en vinner bare på utseende, sa hun til stor latter fra de som hadde flokket seg rundt.

NM rørlegger 761FINALISTENE: Fra venstre: Kenneth Juvet Hagen (3. plass), Joakim Lindquist Bjørnsund (2. plass), Sander H. Waage (1. plass), Ingrid Skogen og Kristian Mathisen. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse