loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Oddgeir Tobiassen, RørWeb
HELDIGITAL: Neste generasjon av KS-systemet vårt – RørWeb - vil være klar for endringene som kommer, forteller Oddgeir Tobiassen, direktør for kompetanse og utvikling i Rørentreprenørene Norge. Foto: RørNorge.

RørNorge med nytt KS- og FDV-system

Jan Erik Røine / 2018-06-04 13:17:16

Rørentreprenørene Norge er straks klare med neste generasjon av sitt KS- og FDVsystem. RørWeb blir blant markedets mest moderne.

– Siden begynnelsen av 1990 har vi tilbudt flere generasjoner av vårt KS-system til rørbransjen. Byggebransjen står nå overfor store digitale omveltninger. Neste generasjon av KS-systemet vårt – RørWeb – vil være klar for endringene som kommer, forteller Oddgeir Tobiassen, direktør for kompetanse og utvikling i Rørentreprenørene Norge til Rørfag.

Fra PDF til data

BNL har nylig lansert Digitalt Veikart, et samhandlingsprogram for BAE-næringen. Målsetningen er å sikre bedre digital samhandling mellom aktørene i bransjen.

– Når byggebransjens og myndighetenes systemer nå skal utveksle dokumentasjon og skjemaer med hverandre, holder det ikke lenger at dokumentasjon sendes som de digitale fotokopiene PDF-dokumenter er. Systemene må være i stand til å sende data til hverandre. Vi fjerner derfor alt som heter Word og PDF i systemet og gjør alt om til strukturerte data som kan sendes automatisk til andre systemer. – Men, selvsagt vil brukerne kunne lagre dokumenter som PDF og skrive dem ut hvis de ønsker.

Støtte for digital byggesak

DiBK, KS og Altinn lanserer nå gjennom prosjekter som Fellestjenester BYGG og eByggesak, heldigitale byggesaksskjemaer som skal flyte sømløst mellom alle partene i en byggesak. Færre feil og mulighet for dataassistert saksbehandling skal gjøre denne raskere og mer kostnadseffektiv.

Rørentreprenørene Norge er en av 18 aktører som har fått konsesjon til å integrere seg med disse tjenestene.

– Integrasjonen gjør at våre brukere kan motta og fylle ut byggesaksskjemaer i RørWeb, få mesteparten utfylt automatisk, og sende disse inn digitalt. Alt uten å måtte fylle ut skjemaene i Altinn. Samtidig vil skjemaene inngå i prosjektdokumentasjonen sammen med annen dokumentasjon i RørWeb, forteller Tobiassen.

Samtidig åpner integrasjonen for mange forenklingsmuligheter. RørNorge samarbeider med mange parter og er blant annet i dialog med Oslo kommune for å se på mulighetene med automatisert behandling for veldig enkle byggesaker.

Gjør RørApp enda bedre

RørWeb vil være integrert med RørApp på samme måte som webSystemet, men integrasjonen vil bli enda bedre.

– Hittil har mulighetene i RørApp vært noe hindret av at den kommuniserte med en noe eldre plattform.

Samtidig blir RørWeb tilgjengelig som mobil løsning, med støtte både for nettbrett og mobil nettleser. Dermed kan prosjektleder, formann eller byggeleder ta med seg RørWeb ut til byggeplassen uten behov for PC. Rørleggeren kan velge om han vil bruke RørApp eller RørWeb på mobilen, avhengig av hva som er mest hensiktsmessig.

Store integrasjonsmuligheter

Som moderne plattform vil RørWeb nå by på store integrasjonsmuligheter.

– Vi jobber med integrasjoner både mot ERP-løsninger og produktdatabaser. Forhåpentligvis vil det ikke være lenge til vi kan tilby en løsning som kan generere en databasert FDV-dokumentasjon nesten uten involvering fra prosjektleder. Denne vil kunne sendes digitalt videre både til hovedentreprenør eller tiltakshaver, i det formatet og strukturen deres systemer ønsker seg.

– Selskaper med egne KS-systemer vil kunne integrere seg med RørWeb og benytte seg av innholdet der, uten at deres brukere behøver å forlate sitt eget system. Mulighetene er mange, sier Tobiassen entusiastisk.

Tilgjengelig fra høsten

RørWeb vil lanseres i løpet av august og rulles ut gradvis til medlemmer som i dag benytter webSystemet. Ingen vil miste tilgang til webSystemet når RørWeb kommer. De to systemene vil fortsette å eksistere parallelt inntil alle prosjekter brukerne har i webSystemet er ferdige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse