loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
NØKKELKVINNER: Iselin Abell Nilsen (t.v.) og Eli Heyerdahl Eide er sentrale i rørbransjens nye kvinnenettverk, som torsdag arrangerte sitt første nettverksmøte under VVS-dagene.

Nå kommer rørkvinnene

Arne Kongsnes / 2016-10-20 17:36:40

Ingen tvil hos de rundt 40 kvinnene på den første nettverkssamlingen for kvinner i rørfaget: Når bare 3 av 100 utøvende i yrket er kvinner, så trengs nettverket.

Fagsjef for energi og miljø hos Rørentreprenørene, Eli Heyerdahl Eide, tok initiativ til å starte nettverket rett før sommeren. Under VVS-dagene torsdag kom det første synlige resultatet: Den første samlingen for kvinner i rørfaget. Rundt 40 kvinner fra bransjen møtte opp.

Nødvendig heiagjeng

– Vi skal være en heiagjeng for hverandre. Vi vil ha helt vanlige jenter som rollemodeller, som kan ta en plass i bransjen, sier Heyerdahl Eide.

Terskelen for å delta i nettverket skal være lav. To krav skal oppfylles:

  • Du er kvinne
  • Du jobber med oppgaver relatert til rørbransjen

 

Kalenderpikene mener Heyerdahl Eide er et godt eksempel på et lokalt kvinnenettverk i bransjen.

Anleggsleder Iselin Abell Nilsen fra AF energi & miljøteknikk i Bergen var invitert fordi hun var en av de første som tok kontakt for å bidra i nettverket:

– Jeg er veldig glad i rørfaget, litt nerdete: Jeg leser Rørfag og Teknisk Ukeblad på stranda! Behovet for et kvinnenettverk er stort, sier hun.

Få utøvende kvinner

Nettverket har allerede undersøkt kvinneandelen i Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi (VKE) og Rørentreprenørenes medlemsbedrifter. Den er 20 prosent, og det høres jo ikke så galt ut.

– Det meste av dette er knyttet til administrasjon. Andelen kvinner som utøver rørfaget er bare 3 prosent, sier Heyerdahl Eide.

Av dagens 1.432 rørleggerlærlinger er 51 jenter (3,7 %).

Lærer av andre

Styremedlem Mona Westrum i Oda-nettverket bidro med gode råd om organisering til rørfagskvinnene. Oda-nettverket har eksistert i 10 år og representerer over 6.500 kvinner fra 1.200 bedrifter i IT-bransjen. Nettverket drives av rundt 30 kvinner. 29 partnere i bransjen sponser nettverket, pengene blir blant annet brukt til arrangementer. De har også et eget mentorprogram.

Til stede i seminarområdet på VVS-dagene var også tidligere Comfort-sjef Inger Nerdrum. Hun er nyansatt markeds- og salgsdirektør  hos Heidenreich.

– Jeg vet hvordan er det å være toppleder, og vil gjerne bidra som mentor i dette nettverket, sa hun til stor applaus.

Kvinnenettverket 2 761FULL FART FOROVER: Noen av de nesten 40 kvinnene som kom til det første møtet i det nye kvinnenettverket for rørbransjen. 

Flere gode nyheter

Kvinnenettverket skal nå jobbe videre med formelt å etablere nettverket som egen organisasjon med eget navn og eget styre.

Noen gode nyheter er allerede på plass:

  • Statistisk sentralbyrå vil i framtida skille ut rørfaget slik at det får sin egen offisielle kjønnsstatistikk.
  • Mari-Ann Amundsen fra Oslo Rørleggerlaug kunne opplyse at kvinnenettverket får et stipend på 10.000 kroner fra Thoresen-fondet.

 

TIDLIGERE SAKER OM KJØNNSDEBATTEN:

2 svar til “Nå kommer rørkvinnene”

  1. Korrigering.. stipendet er gitt av Thoresen fondet, og ikke av Oslo Rørleggerlaug. Til info.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse