loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
JUNIORLAGET: Ferske juniormedlemmer i Rørentreprenørene Norge Romerike. Fra venstre: Birger Pedersen (Rørteft), Stein Egil Kvam (Lillestrøm Rørleggerbedrift), Tony Holmboe, Markus Lie (Rørteft), Chris Kristoffersen Nystrand (Bråthen Rør), Henrik Short (Østlandske VVS) og Jonas Lillevik Syvertsen (ADK Rør). I tillegg er Morten Harsheim Bøhler (Sørumsand Rør), Susann Bråten Brun (Nes Rørservice), Daniel Saltkjel Berg (Skedsmo Rørleggerbedrift), Leon René Smith Ødegård (Lunder & Aas) og Timmy R. Granaas (Alle Tiders Rørleggerbedrift) tatt opp som juniormedlemmer. (Foto: Georg Mathisen)

Juniorlaget er fagets fremtid

Georg Mathisen / 2017-02-20 13:20:30

Rørentreprenørene på Romerike har tatt opp de første juniormedlemmene. De er ambassadører for fremtiden. 

I dag kjenner de hvor skoen trykker ute på byggeplassen. I morgen er de ledere i egne bedrifter. De er ferske svenner, men allerede med i Rørentreprenørene Norge.

Ferske svenner

– På sikt er målet at organisasjonen vår skal bli så sterk og robust som mulig både økonomisk og i antall medlemmer, sier Einar Mehus.

Avdelingslederen på Romerike tok initiativet til juniormedlemsordningen i april i fjor. I februar i år kunne han ønske de tolv første medlemmene velkommen.

– Den gangen så jeg for meg en idé om at lærlingene som har avlagt svenneprøve, får tilbud om et juniormedlemskap i foreningen til en symbolsk pris. Så kan de inviteres på medlemsmøter to ganger i året. Her får de solid informasjon om betydningen av det arbeidet Rørentreprenørene legger ned for hele bransjen, alt av kurstilbud og ellers alt som skjer i bransjen, skisserer Mehus.

Ambassadører

Han tror på tidligst mulig tilknytning og ser for seg juniorene som ambassadører. De lærer organisasjonen å kjenne og kan rekruttere nye medlemmer.

– I dag er  mange opptatt av medlemskap i kjedene. Rørentreprenørene er ikke en like festglad forsamling, men organisasjonen utgjør en stor forskjell og betyr utrolig mye for bransjen, sier han.

De tolv første juniormedlemmene har fått medlemsbevis i glass og ramme. Einar Mehus ser flere muligheter enn bare rekruttering ved å dra med seg ferskingene:

På byggeplass

– Fortsatt jobber disse ute på byggeplassene. De kjenner hvor skoen trykker. Ønsket fra mitt og styrets side er at hvis det er saker som opptar dem og som de mener at har betydning for faget, vil vi gjerne at det bringes videre til oss, sier han.

Går det som han håper, så blir det flere juniormedlemmer etter hvert, selv om mange litt etter litt tar skrittet over som helt vanlige medlemmer.

– Da vil det kanskje også være naturlig at de velger sitt eget styre, sier han og ser muligheten for å invitere en ungdomsrepresentant til noen av møtene i avdelingsstyret på Romerike.

– Vi må jobbe for et felles mål – at Rørentreprenørene sentralt skal styrkes. Samtidig drar hele bransjen veksler på dette, sier Einar Mehus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse