loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
LETER ETTER ETTERFØLGEREN: Knut Strand Jacobsen (t.v) er Keskos landsjef i Norge. Nå jakter han etter ny toppleder i Onninnen etter at administrerende direktør Endre Espeseth nå har overtatt ledelsen av Onninnen Polen. Bildet er tatt i forbindelse med Keskos oppkjøp av Onninnen i juni i år. (Foto: Kesko-konsernet)

Onninen skal ha ny toppsjef

Arne Kongsnes / 2016-11-18 11:31:00

Bransjens tredje største grossist – Onninen – leter etter ny toppsjef.

Knut Strand Jacobsen, Keskos landsjef i Norge og til daglig administrerende direktør i Kesko-eide Byggmakker, leder prosessen med å finne ny toppleder til Onninen.

– Vi er nå i prosess med å finne en ny leder for Onninen AS i Norge. Dette kan ta noen måneder, sier Strand Jacobsen.

Kesko-konsernet kjøpte Onninen for 3,4 milliarder kroner og kjøpet ble godkjent av europeiske konkurransemyndigheter 1. juni i år. Kesko eide fra før Byggmakker.

Espeseth til Polen

Siden oktober i 2010 har Endre Espeseth (57) vært administrerende direktør i Onninen.

– Jeg kan bekrefte at Endre Espeseth takket ja til tilbudet fra vårt eierkonsern Kesko om å ta landsansvar for Polen, det vil si Onninen Polen. Det er en spennende utfordring for ham og et trygt og veldig kompetent valg for Kesko, sier Strand Jacobsen.

– Jeg takket med glede ja da jeg ble spurt, sier Endre Espeseth på telefon fra Warszawa, der han nettopp har startet i jobben og flyttet inn i leilighet sammen med kona.

Han er nå både administrerende direktør for Onninen Polen og landsjef for Kesko.

Andresen konstituert

Inntil ny toppleder er ansatt, er Jack Ø. Andresen konstituert som administrerende direktør i selskapet. Han er normalt direktør for forsyningskjeden (supply chain).

– For øvrig er situasjonen stabil og organisasjonen fungerer godt, sier Knut Strand Jacobsen.

Onninen har 3.100 ansatte i Norge, Sverige, Finland, Polen, Russland og de baltiske landene. Omsetningen i Norge var i 2015 2,4 milliarder kroner og driftsresultatet 40 millioner kroner. Onninens norske hovedkontor ligger på Skedsmokorset.

Eierselskapet Kesko er den femte største aktøren innen byggevarehandelssektoren i Europa. Selskapet med 9.000 ansatte er på plass i Norge, Finland, Sverige, Estland, Latvia, Litauen, Russland og Hviterussland. I Norge er Byggmakker Keskos mest kjente merkevare sine rundt 90 utsalgssteder og en omsetning på over 6 milliarder kroner.

LES MER: Onninen får nye eiere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse