loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VOLDSOM UTBYGGING: Det satses på Oslo oppvoksende generasjoner. Undervisningsbygg bygger og rehabiliterer flere skoler de neste årene. (Foto: Shutterstock)
VOLDSOM UTBYGGING: Det satses på Oslo oppvoksende generasjoner. Undervisningsbygg bygger og rehabiliterer flere skoler de neste årene. (Foto: Shutterstock)

Nye skoler for 10 milliarder i Oslo

/ 2017-05-24 11:13:31

Rundt 40 mulige leverandører stilte opp da Undervisningsbygg orienterte om kommende skoleprosjekter i Oslo. Prislapp: 10 milliarder kroner.

Mandag denne uka inviterte Undervisningsbygg leverandørene til et informasjonsmøte om fremtidige skoleprosjekter i Oslo og hvilke krav markedet må forholde seg til.

40 interesserte leverandører var til stede for å høre om potensielle oppdrag.

Oslo vokser

– Vi planlegger skoleprosjekter for 10 milliarder kroner i perioden 2017 – 2020. Vi har strenge krav til miljøvennlige løsninger og ønsker å være et forbilde i bransjen for grønnere bygg, sier adm. direktør Rigmor Hansen i Undervisningsbygg.

Oslos befolkning vokser stadig og behovet for flere skoleplasser er stort også i fremtiden.

– Vi har politikere som satser både på nye skolebygg og oppgradering av eldre bygg. Dette gir oss som byggherre god forutsigbarhet og gjør oss forhåpentligvis attraktive i markedet.

Informasjonsmøtet tok for seg 16 både større og mindre skoleprosjekter, diverse kapasitetsutvidelser og rehabiliteringsprosjekter.

LES MER: Oslo kommunes kommende skoleprosjekter

Sammen om et seriøst arbeidsliv

– Vi ønsker en god dialog med bransjen og er spesielt opptatt av et seriøst arbeidsliv og arbeidet mot sosial dumping, sa juridisk direktør Terje Stepaschko i Undervisningsbygg.

– Det betyr blant annet aktiv bruk av lærlinger og fagarbeidere i våre byggeprosjekter.

Undervisningsbygg har også innført bruk av HMSREG, et digitalt informasjonssystem som til enhver tid gir oppdaterte mannskapslister og hvilke firmaer som er inne på byggeplassen.

HMSREG: Nytt hinder for useriøse aktører

– Dette er et system vi har stor tro på og som vi regner med at entreprenørene vil hilse velkommen og bli en del av. Vi har også tro på at våre leverandører vil bidra til det grønne skiftet fordi alle ser ut til å se nødvendigheten av denne felles miljødugnad, sier Stepaschko.

Ferdig i 2019: Hent fikk jobben med Hasle skole

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse