loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
MESTERMØTE: Oldermann i Oslo Rørleggerlaug, Helge Ranheim gratulerer Martin Andersen med mesterbrevet. Foto: Jan Erik Røine.

Mesterlig, Martin!

Jan Erik Røine / 2016-10-20 23:57:44

På fire år har Martin Andersen (32) startet eget firma, blitt fagskoleingeniør, tatt mesterbrev, fått kjæreste og sikret seg drømmejobben hos Rørentreprenørene Norge.

– Hvor henter du kreftene fra?

– Haha! Det handler vel mest om at jeg ønsker å se hvor langt jeg kan nå, sier Martin Andersen til Rørfag.

Torsdag kveld var det mesterbrevutdeling i Oslo Rørleggerlaug. Under den høytidelige seansen i Laugsalen til Oslo Håndverks- & Industriforening, fikk fem ferske rørleggermestere overrakt hvert sitt mesterbrev.

– Det er veldig spesielt å stå foran de andre medlemmene. Jeg har stor respekt for den eldre garden, understreker Andersen som mottok mesterbrev sammen med Håvard Østreng, Christian Emmanuel Signebøen, Hamad Sharif og Kristoffer Robin Markussen Reitan. Are Hagen Lepsøy og Jacob Risfjord Paulsen var ikke tilstede under utdelingen.

– Det er alltid hyggelig å ta imot nye mestere. I tillegg er det veldig viktig for bransjen og for faget vårt at det kommer opp flere med bred kompetanse. Det er bra at folk går den faglige veien og ikke bare blir akademikere, sier oldermann Helge Ranheim.

Mesterbrevutdeling

NYE MESTERE: Oldermann Helge Ranheim (til venstre) Håvard Østreng, Kristoffer Robin Markussen Reitan, Martin Andersen, Hamad Sharif og Christian Emmanuel Signebøen. Foto: Jan Erik Røine.

Sikret drømmejobben

Andersen begynte på KEM-studier i 2012. Det var krevende. Men allikevel fant han halvveis inn i studiene både tid og krefter til å starte eget firma. Bedriften går bra og nå har han fått seg både kjæreste og mesterbrev. I tillegg har han startet på PPU (Praktisk Pedagogisk Utdanning). I fremtiden har han lyst til å utdanne seg videre innen ledelse.

Og som om ikke det var nok; I januar starter han i ny jobb som fagsjef for kvalitetssikring i Rørentreprenørene Norge.

– Jeg brenner for kompetanse og utvikling og det er det jeg har lyst til å jobbe med. Selv føler jeg meg kompetent på lover og regler. Da de lyste ut stillingen tenkte jeg at det var for godt til å være sant. Det har vært en drøm de siste ti årene, forteller Andersen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse