loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
FAGSJEF NUMMER TRE: Ny fagsjef: Gert Nielsen er den tredje fagsjefen som kompetansesjef Thomas Fransrud henter til VVS-foreningen. Nielsen blir fagsjef for termisk energiproduksjon.
FAGSJEF NUMMER TRE: Ny fagsjef: Gert Nielsen er den tredje fagsjefen som kompetansesjef Thomas Fransrud henter til VVS-foreningen. Nielsen blir fagsjef for termisk energiproduksjon.

Ny fagsjef vil utfordre bransjen

Jan Erik Røine / 2018-04-25 09:08:36

Gert Nielsen blir fagsjef termisk energiproduksjon i VVS-foreningen.

VVS-foreningen har inngått en avtale med GK Inneklima og Gert Nielsen som innebærer at sistnevnte går inn i en deltidsstilling som fagsjef termisk energiproduksjon i VVS-foreningen.

Spennende tider i vente

– Vi er veldig glad for å kunne fortelle at vi har engasjert Gert Nielsen i en deltidsstilling her hos oss. Gert er en spennende person for bransjen. Han ønsker å rette et litt nytt fokus på løsninger og se med kritiske øyne på både utfordringer og problemstillinger. Vi går spennende tider i møte hvor samspillet mellom solkilder og vanlige energikilder blir viktig. Fremtidens tariffsystem, og oppbyggingen av det, vil påvirke utviklingen vår, sier kompetansesjef i VVS-foreningen, Thomas Fransrud.

Gert Nielsen kommer opprinnelig fra Danmark, er utdannet akademiingeniør ved Aalborg Universitet og flyttet til Norge i 2000. Han har spesialisert seg i kuldeteknikk og termisk systemanalyse og jobber i dag i GK Inneklima.

Må snakke om feilene

– For meg var dette et veldig spennende tilbud å få. Jeg har en teori om at vi i vår bransje altfor ofte går for mye i takt. Det er for mye konsensus. Erfaring er bra, men av og til må man utfordre næringen. Det er for få som spør; Hvorfor det? Noen må stille spørsmålene. Vi er ikke flinke til å snakke om ting som går galt. Men vi må akseptere at vi gjør feil og tørre å snakke om feilene. Skal vi få til læring, så må vi tåle feil. Kompetanse er en skjør blomst som krever motstand, ydmykhet, nysgjerrighet og feilskjær for å trives og vokse, poengterer Nielsen.

Ny rolle

I sin nye rolle som fagsjef termisk energiproduksjon i VVS-foreningen vil Gert Nielsen få ansvar for alt som foregår før distribusjon av energi. Det skal ikke bare handle om varmepumper.

– Biogass, solvarme, varmepumper og kulde. Alt som foregår før distribusjon av energi. Jeg liker å tenke grunnleggende og skal forsøke å sy sammen konsepter som folk forstår, sier Nielsen.

Flere fagsjefer

Gert Nielsen er den tredje fagsjefen som kompetansesjef Thomas Fransrud har hentet til VVS-foreningen.

Norconsults Arne Pihl Bordi og Ole Larmerud er de to andre.

Pihl Bordi er fagsjef for ventilasjon, mens Larmerud har det faglige ansvaret for sanitærteknikk.

Begge har deltidsstillinger.

– Vi er en interesseorganisasjon som bidrar til å sikre bærekraftige bygg. Ved å være en faglig pådriver, bygge sterke nettverk og anvende vår formidlingskompetanse engasjerer vi alle som jobber med energi- og miljøteknikk. For å kunne gjøre det så må vi engasjere dyktige fagfolk med spisskompetanse, sier Thomas Fransrud.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse