loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Formålet med varmepumpeprisene er å løfte frem konsepter, prosjekter og personer som har bidratt positivt for å fremme bruk av varmepumper. (Foto: NOVAP)

Her er de nominerte til varmepumpeprisene

/ 2016-02-29 11:40:07

8. mars skal årets varmepumpepriser deles ut på Varmepumpekonferansen 2016. Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) har mottatt en rekke nominasjoner og en jury bestående av Enova og NOVAP har valgt ut årets kandidater til Varmepumpeprisen 2016 og Årets Varmepumpekommune.

Formålet med prisene er å løfte frem konsepter, prosjekter, personer og kommuner som har bidratt positivt for å fremme bruk av varmepumper.

Årets nominerte til Varmepumpeprisen er Mære landbruksskole, Universitetssykehuset i Nord-Norge, AF Energi og Miljøteknikk og Høgskolen i Bergen. Årets kandidater til å bli kåret til Årets Varmepumpekommune 2016 er Sør-Aurdal, Brønnøy, Arendal og Kongsberg kommune.

– Vi gleder oss til å presentere vinnerne av årets varmepumpepriser under festmiddagen 8. mars, sier daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen i NOVAP i en pressemelding.

I år kommer også en av fjorårets vinnere, NTNU Gløshaugen til å presentere sitt prosjekt på andre dag av konferansen.

– Under konferansen vil vi ha en rekke faglige innlegg for de som jobber med boliger og næringsbygg og jeg oppfordrer alle i bransjen til å sette av tid til faglig påfyll og nettverksbygging.

 Dette er de nominerte til Varmepumpeprisen:

Mære landbruksskole

Mære landbruksskole bygget i 2007 et nytt veksthus hvor de har testet ut et helt nytt konsept som innebærer bruk av varmepumper for oppvarming og kjøling. Med det nye konseptet er energiforbruket kuttet med 80 prosent, klimagassutslippene med 99 prosent og tomat-avlingen har økt med 57 prosent.

Universitetssykehuset i Nord-Norge Universitetssykehuset i Tromsø har installert en av Europas største varmepumper med CO2 som arbeidsmedium for tappevannsproduksjon. Varmepumpen har en varmeytelse på 350 kilowatt og bruker isvannskjøleanlegget ved sykehuset som varmekilde.

AF Energi og Miljøteknikk AF Energi og Miljøteknikk har vært pådriver for å benytte varmepumper i prosjekter for energieffektivisering og i energisentraler. AF har gjennomført et stort antall EPC-prosjekter i kommuner, fylkeskommuner og for Avinor. Totalt har disse prosjektene resultert i at det er installert flere hundre små og store varmepumper

Høgskolen i Bergen

Høgskolen i Bergen har et varmeanlegg som består av tre varmepumper med naturlig kjølemedium og en brønnpark på 81 borehull på 220 m dybde. Ideen med å bruke et varmelager i grunnen er å ta vare på varmen om sommeren og bruke den om vinteren når det er et varmebehov. Under bakken er verdens største kuldetanker for oppbevaring av kulde.

Les ufyllende om prosjektene på varmepumpekonferansen.no

Dette er de nominerte til Årets Varmepumpekommune:

Sør-Aurdal kommune

Sør-Aurdal kommune har faset ut fossil oljefyring i alle kommunale bygg og gjennomfører også et energispareprogram hvor målet er å redusere energibruken med 24 til 27 prosent. Sør-Aurdal kommune har installert eller planlegger å installere varmepumper i de fleste kommunale bygg.

Brønnøy kommune Brønnøy kommune har overoppfylt målsetningen i sin energi- og klimaplan, og hadde i 2015 redusert energibruken med ca. 25 prosent. Kommunen har valgt varmepumper i nye utbyggingsprosjekter og har erstattet oljefyring med varmepumper i 3 av kommunens bygninger.

Arendal kommune Arendal kommune har ca. 35 bygninger hvor det er installert varmepumper og har en målsetning om at klimagassutslippene skal reduseres med 90 prosent innen 2017 sammenlignet med 2007.

Kongsberg kommune

Kongsberg kommune har gjennomført flere prosjekter med fokus på energi og satte i 2013 i gang et EPC-prosjekt hvor det blant annet ble installert 14 bergvarmepumper i kommunens største bygninger og fem luft til vann varmepumper i andre bygg.

Les ufyllende om prosjektene på varmepumpekonferansen.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse