loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
DETTE ER STYRET: Siri Skorve (fra venstre), Birthe Espeland Steinsøy, Sana Nazir, Julia Skorpen Dahl, Anette Nilsen og Diana Espelid – Driftsingeniør, Haukeland Universitetssykehus. (Foto: KIB)
DETTE ER STYRET: Siri Skorve (fra venstre), Birthe Espeland Steinsøy, Sana Nazir, Julia Skorpen Dahl, Anette Nilsen og Diana Espelid. (Foto: KIB)

Satser på landsdekkende kvinnenettverk

/ 2017-06-06 13:14:20

Med Bergen som utgangspunkt står energiingeniør Sana Nazir (25) i Swegon i spissen for det nye nettverket Kvinner i byggenæringen (KIB). Målet er å bli landsdekkende.

– Vi mener at potensialet til KIB er stort. Gruppen kan på sikt bli landsdekkende, og vi har begynt i Bergen, sier Sana Nazir, leder av KIB og til daglig salgsansvarlig aggregat hos Swegon i Bergen.

Informasjon blir en nøkkel for å nå ut:

– Vi vil informere studenter om alle de spennende jobbmulighetene som finnes i denne bransjen, som har veldig mange muligheter for kvinner, sier Sana Nazir.

Vil du være med? Be om tilgang til gruppen KIB på LinkedIn 

KIB skal også åpne en egne Facebook-gruppe og er også etablert på Instagram.

Felles arena nødvendig

En kombinasjon av noen artikler i fagpressen, kundebesøk og møter med bare menn, rykter om en legendarisk VVS-jentetur i Oslo og det faktum at dette viste seg å være en spennende bransje med alt for lite kvinner i, tente en ide.

Hva med et nettverk for kvinner? Hva med å samle alle sammen, skape en felles arena hvor vi kunne utveksle erfaringer og løfte hverandre opp og frem?

Nesten kvinnetomt i styrene: Byggenæringens Mandsforening

På Swegons kontor i Sandbrekkeveien 96 i Bergen, var både Sana Nazir og Birthe Espeland Steinsøy enig om at dette var en strålende ide, men hva med de andre kvinnene?

De loddet stemningen rundt omkring og svaret var enslydende. Dette var noe som alle syntes hadde vært gøy.

Startet med middag

Ideen om et jentenettverk var som sagt loddet og plantet. I januar i år gikk det fra ide til handling og jentene i Swegon arrangerte det første treffet. De ville ikke vente på noe eller noen, så Swegon ble dermed sponsor for hele arrangementet.

– Middagen ble en stor suksess og samtalene rundt bordet var det vi trengte for å ta dette videre. Samtalene besto av utveksling av erfaringer, hvordan man jobbet og hvordan det er å være kvinne i en såpass mannsdominert bransje. Samtalene rundt bordet var nok til å overbevise oss om at dette var det behov, forteller Sana og Birthe.

Fikk VKE på laget

Neste steg var å finne seg en samarbeidspartner. Dette fant de i VKE (Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi) og nylig avtroppet direktør Aud Børset Dellrud.

– Hun delte visjonen vår til punkt og prikke, og med henne på laget gikk resten nesten av seg selv, forteller initiativtakerne fra Swegon.

KIB er nå tatt opp som en undergruppe av VKE, etter vedtak i styret der.

Visjonen til KIB lyder slik:

«Byggebransjen er en mannsdominert bransje. Ved å skape en felles arena for de kvinnene som er i den, tror vi at dette er positivt, ikke bare for kvinnene, men for hele bransjen. Målet er til syvende og sist å gjøre bransjen vår mer attraktiv, både for kvinner og menn. Målet er å synliggjøre en spennende bransje i utviklingen, som byr på mange muligheter.»

KIB retter en særlig takk til direktøren i Swegon, Jan Seljesæter, som ga et rungende «ja» og åpnet lommeboka for ideen om en middag for jentene og hva den potensielt kunne lede til. Den andre er Aud Børset Dellrud i VKE. Hun sa ikke bare ja til ideen, hun delte også visjonen.

Her er styret

Logoen til KIB - Kvinner i byggenæringenLOGOEN: Slik ser den ut. 

KIB-styret i dag består av følgende medlemmer:

  • Leder Sana Nazir,  salgsansvarlig aggregat, Swegon AS
  • Diana Espelid, driftsingeniør, Haukeland Universitetssykehus
  • Anette Nilsen, rådgiver, Cowi AS
  • Julia Skorpen Dahl, prosjekleder, GK Inneklima AS
  • Siri Skorve, serviceleder kulde, GK Inneklima AS
  • Birthe Espeland Steinsøy – salgsansvarlig lufttekniske produkter, Swegon AS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse