loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VOLDSOM VEKST: Monteringsavtalene med Ikea har gitt kraftig omsetningsvekst for Tord Fleime, daglig leder og eier av Montera AS.

Kraftig vekst for Montera

Arne Kongsnes / 2016-11-29 08:00:45

Montera har takket være Ikea blitt Norges største monteringsselskap. Daglig leder og eier Tord Fleime (46) forventer fortsatt sterk vekst.

Selskapet med hovedsete på Askøy utenfor Bergen har en landsdekkende avtale med Ikea.

– Ikea vokser nå så fort at oppdragene våre for Ikea trolig vil ende på 60-65 prosent av vår omsetning i år, sier Fleime.

Det betyr at monteringsoppdragene for Ikea i år vil havne i området 55-65 millioner kroner, ifølge Fleimes egne overslag.

Startet i det små

I 2011 kjøpte Fleime selskapet Lund Strømmen Bygg og Eiendom i Bergen, som hadde en lokal kontrakt med Ikea. Navnet Montera fikk Fleime forslag på via en kamerat. Eierselskapet klinger også av Ikea: Investera. Det navnet var Fleimes kone som kom opp med. Investera er heleid av Tord Fleime personlig.

Monteras omsetningsvekst er formidabel: 32 millioner kroner i 2014, 62 millioner i 2015 og altså trolig opp mot 100 millioner kroner i år. Selskapet har passert 80 ansatte.

– Omsetningsveksten har vært høy, men resultatmessig er vi ikke fornøyd, sier Fleime.

Samarbeider med rørleggere

Kjøkken er det klart viktigste forretningsområdet, men Fleime er likhet med mange andre spent på hvilken måte Ikea vil utvide baderomssatsingen. Kommer dusjene og toalettene, betyr det etter alt å dømme flere rørleggeroppdrag også.

LES MER: Ikea vurderer å satse mer på baderom

– Våre ansatte er fordelt på Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Hamar, Tromsø, Ålesund og Oslo, og vi har samarbeidsavtaler med både anerkjente rørleggere og elektrikere i disse byene, forklarer Fleime.

GK Rør og enkeltbutikker i Bademiljø-kjeden er to eksempler på samarbeidspartnere.

Rørleggertjenestene er priset til 895 kroner, inkludert moms. Ikeas Iway regulerer kravene til samarbeidspartnerne i forhold til miljøstandard og lønns- og arbeidsvilkår.

– Ikea er veldig nøye på dette, kontraktene er tøffe og det innebærer også at vi har nulltoleranse for avvik innenfor disse områdene, sier Tord Fleime.

Etablert VVS-selskap i Oslo

 Fleime har sammen med flere samarbeidspartnere i år startet Oslo-selskapet Montera Elektro & VVS. Der eier han en tredel av aksjene. Målet er å styrke posisjonen i VVS-markedet.

– Rørleggerne har tradisjonelt hatt veldig gode marginer, mye høyere enn det har vært mulig å oppnå i vår bransje, sier Fleime

3 svar til “Kraftig vekst for Montera”

 1. Ann-Norunn Marholm sier:

  Hei, har i dag, 8. juni 2019 fått montert mitt nye Ikea kjøkken. Kl. 08.00 presis møtte det opp to personer fra Montera. Jeg føler for å gi en tilbakemelding til firmaet på et fantastisk godt utført arbeid. Jeg har ikke opplevd maken til effektivitet, presisjon og kvalitet på arbeidet. I tillegg ryddighet underveis og ved avsluttet oppdrag. De fortjener virkelig en klapp på skulderen. Det hadde vært fint om de får en tilbakemelding fra kunde på godt utført arbeid. God pinse.

  Mvh
  fornøyd kunde

 2. Stein Erik Solheim sier:

  Veldig misfornøyd, har avtalt med rørlegger to ganger, først har ikke tid, andere gang har tekniske problemer med kommunikasjon, har ikke ringt for endre avtalen, bare mareritt. Kjøkken har stått uten vann og avløp 5 uker. Dem tar ikke ansvar og skylder på alle andre som har ikke noe å gjøre med saken.

 3. Min erfaring med Montera er elendig. Jeg har fått kjøkken fra IKEA og de bruker jo Montera. Det bør de ikke!! For 5 dager siden fikk jeg tilsendt en faktura på nesten 17000 kr. Jeg ble forespeilet av rørleggeren som var her, at det skulle koste ca 3000. Jeg protesterte på fakturaen, møtte en arrogant saksbehandler, men gå meg ikke. Han sa til slutt at jeg skulle sende bilde av vasken inne i skapet. Dette gjorde jeg og prisen ble redusert til ca 11000. Jeg protesterte og ble bedt om å sende et nytt bilde fra en annen vinkel. Det gjorde jeg og prisen er nå nede i 7500kr. I morgen ringer jeg daglig leder. Maken til uprofesjonell behandling har jeg aldri opplevd!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse