loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
NYTT MARKED: Behovet for gode velferdsløsninger vokser og markedet blir stadig større. Det åpner muligheter for rørleggerne, mener segmentdirektør VVS i Onninen, Thomas Vethe.

Milliarder å hente på velferdsløsninger

Jan Erik Røine / 2016-10-14 13:01:39

VVS-dagene og utstillerne: Fremveksten av smarthus- og velferdsteknologi kan gi mye jobb og være god butikk for rørleggeren, mener Onninen.

– Som grossist er vi opptatt av å tilføre noe til kundene våre, altså rørleggerne. Vi vil hjelpe dem med produkter og tjenester slik at de kan få økt antall skrutimer og bli mest mulig effektive. Når våre kunder lykkes, så lykkes vi, sier Thomas Vethe, segmentdirektør VVS i Onninen.

Eldrebølge

Onninen forbereder seg til VVS-dagene 2016 som åpner 19. oktober.

–  I tillegg til å fokusere på rørleggerens hverdag er vi opptatt av å kundene deres – forbrukerne. Vi ser at forbrukerne blir stadig mer opptatt av komfort og velferd. Det, kombinert med en eldrebølge som er på vei, gjør at vi i år har valgt å fokusere på smarthus- og velferdsteknologi på VVS-dagene, forteller Vethe.

SLIK UNNGÅR DU KØEN: Forhåndsregistrer deg til VVS-dagene!

Velferdsteknologi er kort fortalt teknologi som understøtter og forsterker brukernes trygghet.
– Det handler om tekniske løsninger i hjemmet som gjør at vi kan bo der lenger. Landets kommuner opplever et stadig økende behov for sykehjemsplasser. Men det er ikke plass til alle og i fremtiden vil vi måtte belage oss på å bo lenger hjemme. Da må vi som bransje finne gode løsninger slik at folk føler seg trygge i hjemmene sine.

Milliardmarked

Markedet for velferdsteknologi er enormt. Det anslås at omsetningen av velferdsteknologi vil utgjøre 99 milliarder 2014-kroner i 2035 med en årlig realvekst på 6,4 prosent. Markedet for VVS-arbeid og elektrisk installasjonsarbeid av velferdsteknologi i bygg og anleggsbransjen kan ut ifra dette anslås å utgjøre i overkant av fire milliarder kroner i samme periode.

Onninen_velferdshus

VELFERDSHUS: Onninens velferdshus på Berger rommer alt av moderne smarthus- og velferdsteknologiske løsninger tilrettelagt for både eldre og mennesker med nedsatt funksjonsevne samt mennesker i etableringsfasen som ønsker enkle løsninger for et bedre liv.

Derfor har Onninen gjort velferdsteknologi til et av sine viktigste satsingsområder i tiden fremover. Grossisten har bygget et velutstyrt velferdshus utenfor sitt hovedkontor på Berger, noen mil nord for Oslo. I huset demonstrerer Onninen og leverandører velferdsteknologiske løsninger i praksis.

– Som flerfaglig grossist har vi mulighet til å tenke helhetlig. Det gjør vi med vår velferdssatsing, mener segmentdirektør Thomas Vethe.

TIDLIGERE SAKER OM VVS-UTSTILLERNE:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse