loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
BOSTYRER: Espen R. Hamar i advokatfirmaet Kvale tror det vil være lite å hente for selskaper som har krav mot konkursboet etter Mercur VVS Entreprenør AS.
BOSTYRER: Espen R. Hamar i advokatfirmaet Kvale tror det vil være lite å hente for selskaper som har krav mot konkursboet etter Mercur VVS Entreprenør AS. (Foto: Arne Kongsnes)

Mercur-konkursen: Krav på 7,2 millioner

Arne Kongsnes / 2017-10-16 15:03:59

Så langt er det fremmet krav på 7,2 millioner kroner etter konkursen i Mercur VVS Entreprenør. Konkursboet har 405.000 på konto.

Tallene kommer fra bostyrer Espen R. Hamars innberetning til Oslo byfogdembete, som ble behandlet i rettssal 617 i Tinghuset i Oslo mandag 16. oktober.

Mercur VVS Entreprenør AS ble slått konkurs 27. september etter at selskapet selv begjærte oppbud.

39 ansatte mistet jobben på dagen.

Mer i vente

Pantekravene utgjør 1,8 millioner kroner og alminnelige krav 5,4 millioner kroner.

Endelig frist for å melde krav er 1. november og bostyrer Espen R. Hamar regner med at det kommer flere krav innen fristen, ikke minst lønnskrav fra ansatte.

I dagens skiftesamling la han heller ikke skjul på at boets midler i all hovedsak vil gå til å dekke lønnskrav og at det derfor er lite å hente for andre kreditorer.

Verdiene i selskapet er i all hovedsak knyttet til avtaler med pant i driftstilbehør, varelager og kjøretøy – og har dermed ingen verdi for konkursboet.

Bråstopp da banken sa nei

Daglig leder Helge Henriksen og styreleder Egil Lauvstad var på plass i retten. På konkurstidspunktet eide Heeg Holding AS selskapet. Henriksen eide 50 prosent av selskapet Heeg Holding AS og Lauvstad indirekte den andre halvparten gjennom Kollingen AS, som Lauvstad eier fullt ut sammen med nærstående familie.

Betalingsstans fra tre kunder som skyldte Mercur VVS Entreprenør AS til sammen 9 millioner kroner, er ifølge ledelsen hovedårsaken til konkursen. Fornebu Sparebank sa nei til forslaget fra ledelsen om en finansiell redningspakke. Dermed valgte selskapet å begjære oppbud.

Daglig leder: – Beklagelig og leit

Tung belastning

Rørfag snakket med Helge Henriksen og Egil Lauvstad etter dagens skiftesamling. De bekrefter at de ikke er aktuelt å kjøpe konkursboet.

– Konkursen har vært en stor belastning og etter 35 år i bransjen og 30 år som egen driver og gründer er jeg skuffet over reaksjonene, særlig fra leverandørene. I løpet av de 30 årene som grunder har jeg stått for et varekjøp hos leverandørene for cirka 700–900 millioner kroner, og at vi havnet i denne situasjonen er ikke noe man velger eller ønsker, sier Helge Henriksen.

Han bekrefter også at konkursen gjør det vanskeligere å få nye oppdrag for Mercur VVS Service. Der er Henriksen daglig leder med samme forretningsadresse og styre som det nå konkursrammede selskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse