loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
ENIGE OM VILKÅRENE: - Vi er veldig fornøyd med at vi nå er i mål med arbeidet, sier Tor Backe administrerende direktør i Rørentreprenørene Norge.

Endelig i mål med FL-VA/VVS 2016

/ 2016-06-15 11:01:32

Etter halvannet år med intense og konstruktive drøftelser, kom forhandlingsdelegasjonene fra de tre foreningene VVP, NRF og Rørentreprenørene Norge onsdag 8. juni 2016 endelig frem til en ny avtale om bransjens felles salgs- og leveringsvilkår, FL- VA/VVS 2016.

Partene har under forhandlingene vært svært løsningsorientert og vist vilje til kompromiss på en rekke viktige punkter.

– I dag fremstår FL-VA/VVS 2016 som et balansert og oppdatert avtaledokument som vil tjene bransjens interesser og forhåpentligvis være normgivende for verdikjedens omsetning i årene fremover. Vi er veldig fornøyd med at vi nå er i mål med arbeidet, sier Tor Backe administrerende direktør i Rørentreprenørene Norge.

Ønsket av bransjen

Selv om avtalevilkårene stort sett har vært uforandret siden 2001, har bransjen ønsket å tilpasse avtalen etter dagens krav.

– Det har lenge vært et uttalt ønske fra NRF å få en oppgradert versjon av FL-VA/VVS. Det er viktig å tilpasse avtalen etter nye lover og regler, samt tilnærme seg nye krav og muligheter i en digital verden. Det er en viktig funksjon for FL-VA/VVS å være med på å standardisere og effektivisere noen av bransjens viktige rutiner, sier Terje Røising, daglig leder i Norske Rørgrossisters Forening.

I likhet med Tor Backe i Rørentreprenørene Norge, er han godt fornøyd med prosessen.

– Dette har vært en lang men god prosess vi skal være stolt av, med mange friske diskusjoner hvor det viktigste har vært å få en god og balansert bransjeavtale som sikrer alle parters interesser og rettigheter på beste måte, sier Røising.

Balansert løsning

VA og VVS Produsentene (VVP), er også godt fornøyd med prosessen.

– Honnør til RørNorge og NRF for at de utviser vilje til å balansere løsningene, sier Bjarne Haugland, daglig leder i VVP.

Han håper nå at bransjen tar godt i mot, og respekterer den nye avtalen.

– Nå gjenstår det å se om partene i verdikjeden respekterer FL-VA/VVS-2016, og ikke radbrekker resultatet av forhandlingene gjennom egne tillegg og unntak.

Avtalen presenteres i høst

Medlemmene av de tre foreningene vil få tilsendt et eksemplar av kontrakten så snart den er trykket opp slik at man kan sette seg inn i vilkårene og tilpasse seg de nye vilkårene før de trer i kraft. Avtalen vil bli lansert på VA og VVS møteplass den 21. september 2016 og vil deretter tre i kraft fra 1. oktober 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse