loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Fikk gjennomslag:- Lærlingeklausuler er et viktig tiltak mot useriøsitet fordi det stimulerer bedrifter til å satse på å ansette fagfolk som også er viktig for å sikre kvalitet og produktivitet, mener BNL-sjef Jon Sandnes. Foto: BNL

Lærlingklausul i offentlige innkjøp

Jan Erik Røine / 2016-01-24 22:14:54

Ny lov om offentlige anskaffelser skal bidra til flere grønne innkjøp og flere lærlinger.

– Staten og kommunene har stor makt som innkjøper. I den nye loven har vi prioritert utfordringene innen miljø og klima, kampen mot arbeidslivskriminalitet og hensyn til menneskerettigheter, sier næringsminister Monica Mæland.

Det offentlige kjøper årlig inn varer og tjenester for over 460 milliarder kroner. Regjeringen har nå lagt fram forslag til en ny lov om offentlege anskaffelser.

Noen av de viktigste endringene i forslaget til ny lov er:

  • Nye reglar som ivaretar miljø, menneskerettigheter og krav om bruk av lærlinger.
  • Avgrensing i hvor mange ledd leverandørkjeden kan ha.
  • På ny gi Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA) mulighet til å gi gebyr ved ulovlige direkte anskaffelser.

BNL fornøyd

Lovforslag som pålegger det offentlige å stille krav om at det skal være lærlinger i alle offentlige byggeoppdrag, er gode nyheter for BNL.

– Dette har vi jobbet for lenge, og er et viktig gjennomslag for BNL, sier administrerende direktør i BNL, Jon Sandnes i en kommentar.

Han er godt fornøyd med at regjeringen har fulgt opp BNLs mangeårige krav om at det i offentlige anskaffelser skal stilles krav om lærlinger, og at kravet gjelder i det enkelte oppdrag.

– Opp mot 40 prosent av alle oppdrag er fra det offentlige. Lærlingeklausuler i offentlige anskaffelser vil bidra til å sikre en bedre rekruttering av fagarbeidere. Det blir nå svært viktig at dette følges opp i alle offentlige oppdrag som er omfattet av bestemmelsen, sier Sandnes.

Nærings- og fiskeridepartementet tar sikte på at den nye loven de nye forskriftene skal tre i kraft 1. juli 2016.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse