loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
BESØKTE VVS-DAGENE: Leder i Stortingets energi- og miljøkomite besøkte VVS-dagene fredag. Her er han i samtale med Brødrene Dahls markedssjef for energi og klima, Harald Amundsen, og RørNorges Eli Heyerdhl Eide. Foto: Arne Kongsnes

Jakten på politisk gjennomslag

Arne Kongsnes / 2016-10-21 14:42:33

Hele bransjen trenger sterkere politisk gjennomslag for vannbåren varme. I dag besøkte leder Ola Elvestuen (V) i Stortingets energi- og miljøkomite VVS-dagene.

– Djevelen ligger i detaljene. Som bransje må dere hjelpe oss politikere med å følge med på hvor barrierene og problemene er i regelverk og forskrifter, sa Elvestuen i glasshallen på Norges Varemesse under VVS-dagene.

Som en del av besøket fikk Elvestuen et innblikk i ny teknologi som er tilgjengelig i dag gjennom besøk hos blant andre Brødrene Dahls stand på messen.

Venn av bransjen

Ola Elvestuen har vært med å legge rammebetingelsene for bransjen. Derfor ble han også invitert til VVS-dagene, der han ble møtt av en rekke sentrale bransjeaktører.

Elvestuen er en de fire stortingsrepresentantene fra Venstre og SV som bidro til flertall for Dok 8-forslaget om at TEK 10 skulle inneholde krav om at 60% av energiforbruket i bygget skal dekkes av noe annet enn elektrisitet.

Trenger gode rammevilkår

– For oss i Rørentreprenørene Norge handler det om å få frem av vannbåren infrastruktur legger til rette for å bruke elektrisitet både langt mer effektivt og langt mer intelligent enn det det legges opp til i dag – til beste for miljøet rundt oss, sa Eli Heyerdahl Eide i Rørentreprenørene til Elvestuen, før hun overleverte bransjens krav til gode rammevilkår.

Elvestuen kom til VVS-dagene med en fersk meningsmåling i Dagens Næringsliv som viser at han fort kan være ute av Stortinget etter valget i 2017: 3 prosents oppslutning sender Venstre godt under sperregrensen.

Komfort og pris

Elvestuen råder bransjen til særlig å være opptatt av to forhold for å styrke det politiske gjennomslaget:

– Dere må fram at vannbåren varme gir bedre komfort og dere må unngå at priselementet blir drivende for boligutviklingen, sa han.

I likhet med store deler av bransjen mener Elvestuen det er en misforstått sammenheng mellom hva byggekostnadene er for utbygger og hva markedet er villig til å betale for boliger.

Han understreket også vannbåren varmes viktige rolle i målet om å spare 10 TWh i eksisterende bygg innen 2030.

– Vi får ikke til energieffektiviserende tiltak uten at det eksisterer et politisk mål. De vannbårne varmesystemene er en viktig del av det grønne skiftet, og det blir viktig å fortsette å jobbe for dette. Ikke bare i Norge alene, men også med integrerte systemer mot de skandinaviske landene og landene på kontinentet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse