loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Heidenreich, Grohe
I HARDT VÆR: Grohes Norges-sjef Ole-Christian Mork (innfelt) forsvarer samarbeidet med Megaflis. (Skjermdump fra Grohes Facebook-side).

Grohe om Heidenreich-exit: Vi er skuffet

Jan Erik Røine / 2018-05-25 11:47:20

Heidenreich har besluttet å fase ut Grohes produkter fra deres sortiment. Grohe-sjef Ole-Christian Mork er skuffet.

– Vi reagerer også på at dette blir kommunisert via media og at vi ikke har fått presentert fakta som ligger bak denne beslutningen. Det er synd når vi har hatt et meget godt lokalt samarbeid med Heidenreich i mange år, sier Grohe-sjef Ole-Christian Mork til Rørfag.

Saken: Heidenreich fjerner Grohe fra butikkhyllene

Ikke endret strategi

Han reagerer på at det, ifølge Heidenreich sitt brev til kundene, er Grohes «markante endring av salgsstrategi» som er årsaken til at de nå fases ut av sortimentet.

– Grohe har ikke endret salgsstrategi de siste årene, men det er derimot en endring i markedet som handler om vekst i nye kanaler. Fremover ønsker vi å være til stede der kundene våre er og med installatøren og grossisten som viktige partnere på denne reisen.

– At markedet og verden er i endring ser vi tydelige eksempler på i andre bransjer også, for eksempel Amazon som nå inntrer det skandinaviske markedet med sin nye hub i Sverige. Det må vi som bransje være forberedt på, sier Mork og tillegger at de har et godt samarbeid med de andre grossistene.

Megaflis

Det har blåst kraftig rundt Grohe den siste tiden. Da Grohe publiserte en melding på Facebook om at de var på vei til en Megaflis-butikk i forbindelse med sin «truck-tour», var det mange som kritiserte Grohe.

Slik svarte Grohe-sjef Ole-Christian Mork på kritikken

– Heidenreich evaluerer kontinuerlig porteføljen ut fra en totalvurdering hvor flere kriterier hos våre leverandører blir hensyntatt. Dette gjelder bl.a prisstrategi, oppfølging, reklamasjonshåndtering, dialog, lojalitet, kontrakter, prosjektoppfølging, markedsaktiviteter, leveransepresisjon etc. Uten at vi vil gå nærmere inn i detaljer så er denne vurderingen også gjort når det gjelder Grohe, og utfra dette så har Heidenreich tatt beslutningen om å fase ut Grohe sitt sortiment, skriver markeds- og kommunikasjonsjef Kjetil Grønbakken i Heidenreich i en e-post til Rørfag.

Ett svar til “Grohe om Heidenreich-exit: Vi er skuffet”

  1. Bernd Schnell sier:

    At Grohe ikke kunne se konsekvensen av sine handlinger viser dårlig ledelse og det har de bare fortjent.
    Samme selskap la ned fabrikken med 1500 medarbeidere i Tyskland for mange år siden fordi de nye eierne mente at inntjeningen var for lite. Da ble det ny fabrikk i Romania og du hadde 1500 arbeidsledige mer.
    Slik kan det gå når et selskap blir kjøpt av et Hedgefond.
    Håper mange rørleggere flytter sine kunder til en annen leverandør som f.e. Hansgrohe. Jeg i alle fall prøver å unngå Grohe så mye jeg kan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse