loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
PRIORITERER VEKST: Konsernsjef Jon Valen-Senstad i GK Gruppen kunne ønske seg bedre resultater, men mener det er riktig å prioritere vekst. (Foto: Arne Kongsnes)
PRIORITERER VEKST: Konsernsjef Jon Valen-Senstad i GK Gruppen kunne ønske seg bedre resultater, men mener det er riktig å prioritere vekst. (Foto: Arne Kongsnes)

Vekst viktigst for GK

Arne Kongsnes / 2017-07-03 12:52:45

GK Gruppen økte omsetningen med nesten 17 prosent i 2016. Fasiten viser 5,5 milliarder kroner.  Konsernsjef Jon Valen-Senstad bekrefter at vekst er viktigere enn økonomisk resultat.

Regnskapstallene til GK Gruppen for 2016 er klare. De viser kraftig vekst i omsetning og positivt resultat. Veksten skyldes særlig fremgang innen rør og elektro, og et meget tilfredsstillende resultat i Sverige.

GK er Skandinavias ledende tekniske entreprenør og servicepartner med ekspertise innen elektro, ventilasjon, rør, byggautomasjon, energi og kulde.

– Vekst rett prioritering

Resultatet før skatt ble på 90 millioner kroner.

– Resultatet kunne vært bedre, men vi må erkjenne at vekst koster. Vi mener likevel at vekst er rett prioritering. GK skal ha et komplett tilbud av tekniske tjenester i hele Skandinavia noe vi har lagt grunnlag for gjennom 2016, sier konsernsjef Jon Valen-Sendstad.

Rørvirksomheten til GK Gruppen landet på ca. 1,2 milliarder kroner, hvorav Norge sto for ca. 800 millioner. Dette er en sterk forbedring fra året før. Elektrovirksomheten i Norge økte også solid til over en halv milliard.

Tjener minst på elektro

Ser vi på de sentrale norske GK-selskapene er tendensen klar: Til dels betydelig omsetningsvekst i 2016, men også betydelig fall i driftsoverskuddet:

  • GK Rør: Omsetning: 792 millioner kroner (+ 44 %), driftsresultat 8,7 millioner kroner og dermed en driftsmargin på 1,1 prosent.
  • GK Inneklima: Omsetning: 2.724 millioner kroner (+ 5 %), driftsresultat 53,9 millioner kroner, driftsmargin på 2,0 prosent.
  • GK Elektro: Omsetning: 538 millioner kroner (+ 35 %), driftsresultatet 1,5 millioner kroner, driftsmargin på 0,3 prosent.

 

Flere kontorer og ansatte

GK Gruppen har vokst i antall ansatte og med flere nyetableringer. GK Gruppen er i dag representert med 52 kontorer i Norge, 24 kontorer i Sverige og 8 i Danmark.

– Vi fortsetter å vokse. Vi har etablert oss med flere fag på flere steder og ser at vi drar nytte av vår store lokale tilstedeværelse som er bygd opp over mange år, sier konsernsjef Jon Valen-Sendstad.

I 2016 fikk over selskapene i gruppen 500 nye ansatte.

– Når vi vet hvor hard konkurransen om kompetanse er i vår bransje, er dette svært hyggelig.

Aktivitetsnivået har vært historisk høyt. I tillegg til vekst i produksjonen har også ordreinngangen utviklet seg positivt. GK Gruppen hadde en ordreinngang i 2016 på 5,5 millarder kroner og produksjonsreserven mot 2017 er opprettholdt blant annet gjennom tilslag på flere prestisjetunge kontrakter.

Ingen rentebærende gjeld

Soliditeten er sterk og selskapet kan vise til nok et år uten rentebærende gjeld.

– Vi har et godt eierskap med langsiktig perspektiv. Det understøtter strategien og åpner muligheter for videre utvikling. Vi satser sterkt på å utvikle nye konsepter og løsninger tilpasset det skandinaviske markedet, for både byggherrer og eiendomsbesitter, sier Valen-Sendstad.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse