loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
KONKURRANSEKRAFT: - Bærekraft er konkurransekraft i GK, og deltakelse i FN Global Compact er et naturlig skritt i vår retning av grønn konkurransekraft, sier konsernsjef Jon Valen-Sendstad.
KONKURRANSEKRAFT: - Bærekraft er konkurransekraft i GK, og deltakelse i FN Global Compact er et naturlig skritt i vår retning av grønn konkurransekraft, sier konsernsjef Jon Valen-Sendstad.

GK inn i FNs Global Compact

/ 2018-08-20 10:00:57

GK Gruppen binder konsernet til masten på bærekraft, og deltar i verdens største initiativ for samfunnsansvar i næringslivet.

Konsernsjef Jon Valen-Sendstad har sendt brev til FNs generalsekretær og forpliktet konsernet til å etterleve FNs prinsipper for miljø, antikorrupsjon, arbeidstakerrettigheter og menneskerettigheter.

Skal være i front

GK forplikter seg også til å måle og rapportere fremdrift på konsernets arbeid med bærekraft.

– GK har alltid vært i front på bærekraft. Hensikten med vår virksomhet er å jobbe for et bedre miljø, i ordets bredeste forstand. Vi er en totalteknisk entreprenør og servicepartner, og tar alle fag i bruk for å senke energibruket, skape et bedre innemiljø, sikre bygget, og ikke minst utvikle nye, smarte løsninger, sier Valen-Sendstad.

Tanken bak Global Compact er at bedriftene slutter seg til ti grunnleggende prinsipper. Disse går ut på at bedriftene skal støtte og respektere de internasjonale menneskerettighetene og sentrale arbeidstakerrettigheter, fremme miljøansvar og motarbeide korrupsjon.

Prinsippene er basert på FNs Verdenserklæring om menneskerettighetene, ILOs kjernekonvensjoner, Rio-prinsippene om miljø og utvikling og FN-konvensjonen mot korrupsjon.

Bærekraft er konkurransekraft

Bedriftene skal innarbeide de ti prinsippene i sin forretningsstrategi og gjennomføre dem i sin daglige drift.

– GK var først ute med å sertifisere hele bedriften som miljøfyrtårn, og vi ser med glede at mange andre har fulgt etter. Likevel er det viktig for oss å ligge et hestehode foran konkurrentene. Bærekraft er konkurransekraft i GK, og deltakelse i FN Global Compact er et naturlig skritt i vår retning av grønn konkurransekraft, forklarer Valen-Sendstad.

GK omsetter i dag for over 5 milliarder og vekstmålet er å nå 10 milliarder i 2022. GK er en ledende teknisk entreprenør og servicepartner og leverer smarte løsninger innen ventilasjon, kulde, byggautomasjon, elektro, rør og sikkerhet. 3.400 medarbeidere i Norge, Sverige og Danmark tar hånd om alt av teknikk i bygg, fra prosjektutvikling og installasjon til drift og vedlikehold.

De ti prinsippene

1: Bedrifter skal støtte og respektere vern om internasjonalt anerkjente menneskerettigheter, og
2: påse at de ikke medvirker til brudd på menneskerettighetene.
3: Bedrifter skal holde organisasjonsfriheten i hevd og sikre at retten til å føre kollektive forhandlinger anerkjennes i praksis,
4: sikre at alle former for tvangsarbeid avskaffes,
5: sikre at barnearbeid reelt avskaffes, og
6: sikre at diskriminering i arbeidslivet avskaffes.
7: Bedrifter skal støtte en føre-var tilnærming til miljøutfordringer,
8: ta initiativ til fremme av økt miljøansvar, og
9: oppmuntre til utvikling og spredning av miljøvennlig teknologi.
10: Bedrifter skal bekjempe enhver form for korrupsjon, herunder utpressing og bestikkelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse