loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SLÅR SEG SAMMEN: Fra venstre markedssjef Thomas Myrdal i Elektropluss), daglig leder Håvard Andresen i Ivar Lærum, daglig leder Halvor Langkaas i Elektropluss), faglig leder Olav Lærum i Ivar Lærum og styreleder Steinar Skåland i Ivar Lærum.
SLÅR SEG SAMMEN: Fra venstre markedssjef Thomas Myrdal i Elektropluss), daglig leder Håvard Andresen i Ivar Lærum, daglig leder Halvor Langkaas i Elektropluss), faglig leder Olav Lærum i Ivar Lærum og styreleder Steinar Skåland i Ivar Lærum.

Fusjon gir grønn varmegigant

/ 2017-05-09 15:55:06

Elektropluss AS og Ivar Lærum AS slår seg sammen og skaper en komplett varmeleverandør med en av hovedstadens største kompetanseavdelinger på fornybar energi.

– Vi var på jakt etter et selskap vi kunne kjøpe opp eller fusjonere med i en satsning på fornybar energi. Elektropluss utpekte seg raskt som en interessant aktør med en imponerende ekspertise og et godt rykte på bergvarme. Nå skaper vi hovedstadens største avdeling for fornybar energi, sier eier av Ivar Lærum AS, Steinar Skåland.

Oktober 2016: Skåland kjøper tre Lærum-selskaper

Ivar Lærum har vært en ledende aktør innen tekniske sentraler og oljefyring siden det ble startet i 1949. Omsetningen i selskapet var i 2015 55 millioner kroner. Driftsresultatet ble 5,4 millioner kroner.

Utfyller hverandre

Elektropluss på sin side ble stiftet i 1999 og leverte i 2016 en omsetning på 65 millioner kroner. Driftsresultatet ble 1,0 millioner.

– Vi utfyller hverandre på de fleste områder og kompetansemessig blir vi gjennom denne fusjonen en helt komplett varmeleverandør. Uansett hvordan noen ønsker å varme opp privatboligen, borettslaget eller næringsbygget sitt så kan vi nå levere hele oppdraget fra A til Å. Det mener jeg har en stor verdi for kundene som nå får én leverandør som ser hele varmeanlegget som en enhet og slipper å forholde seg til mange parter, sier Halvor Langkaas,  grunnlegger og daglig leder i Elektropluss, og i det nye selskapet vil lede avdelingen for fornybar energi.

Rustet for oljefyrforbudet

Regjeringen har foreslått et forbud mot oljefyring fra 2020, og forslaget er nå under behandling etter å ha vært ute på høring. Sammenslåingen vil gjøre selskapene godt rustet for et slikt forbud.

– Dette har gått veldig fort, og nå starter arbeidet med det praktiske og å bli kjent med hverandres organisasjoner. Vi har tro på at dette vil skape oppmerksomhet i markedet. En pluss en skal bli mye mer enn to, forsikrer Langkaas.

Navnet ikke avklart

Det er enda ikke bestemt hva navnet på den sammenslåtte bedriften blir, men eierne er opptatt av å holde hevd i det tradisjonsrike Lærum-navnet.

– Det navnet har betydd tillit og trygghet siden 1949. Enda så mange håndverksbedrifter som eksisterer etter hvert har jeg ennå  ikke møtt på noen som kan si det samme. Gjennom selskapets drift er det trygt å si at vi har vært innom de aller fleste bygårdene i Oslo på et eller annet tidspunkt, sier Skåland, som vil være hovedeier og styreleder i det nye selskapet.

Hovedeiere i det nye selskapet er Steinar Skåland og Halvor Langkaas.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse