loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Ole Larmerud, Ingebjørg Martinsen og Are Skaar Nielsen fra Rørentreprenørenes administrasjon og avdelingsleder for Rørentreprenørene Norge - Romerike og Rørentreprenørenes opplæringskontor - Romerike (ROR) Einar Mehus. (Foto: Rørentreprenøren Norge)

Fristet med rørfaget

Jan Erik Røine / 2015-01-06 08:00:42

Rekrutteringen til rørfaget er viktig for Rørentreprenørene Norge. Derfor var de på plass i Lillestrøm under Utdanningstorget like før jul.

6000 publikummere var innom messen Utdanningstorget i Lillestrøm i desember 2015.

– Utdanningstorget er en av de utdanningsmessene jeg vet om som er best besøkt av interessert ungdom, sier fagsjef sanitærteknikk i Rørentreprenørene Norge, Are Skaar Nielsen, i en sak på Rørentreprenørene Norges nettside.

Nielsen er overbevist om at det store antallet foreldre, besteforeldre, søsken og venner av ungdomsskoleelevene som kom innom er med på å gi rekrutteringen til både rørleggerfaget og de andre yrkesfagene et puff i meget positiv retning.

– Det var kontinuerlig stor trafikk på vår stand. Mye av grunnen er nok at vi gjentok fjorårets suksess med lysestakelaging av kobberrør på standen. Å aktivisere publikum er et knakende godt trekkplaster, og mens de jobbet med pressing og lodding av lysestaker, snakket vi med dem om faget, sier Nielsen. På denne måten kunne ungdommer som står på tampen av studieretningsvalg ta med seg flotte, selvlagde kobberlysestaker av rør og inspirerende informasjon om rørleggerfaget.

Ungdommer som inspirerer

– Her fikk vi en enormt fin nærhet til foreldre og elever. Faget ble presentert av topp engasjerte fagfolk og formidlere og det var i alt sju personer som håndterte publikum til enhver tid, sier daglig leder for Rørentreprenørenes opplæringskontor Romerike (ROR), Einar Mehus.

Årets norgesmester i rørleggerfaget og nybakt rørlegger, Markus Lie fra Romerike var også til stede sammen med to andre lærlinger tilknyttet ROR for å fortelle om sitt fagfelt.

Arrangementsansvarlig Anne Lise Finsrud i Akershus fylkeskommune påpeker at fylkeskommunen er opptatt av at alle bransjene representerer faget på en god måte.

– Jeg har inntrykk av at Rørentreprenørene hele tiden hadde en god dialog med publikum, og fylkeskommunen har også hatt en kjempedialog med Rørentreprenørene i forbindelse med arrangementet. Jeg tror at vi drar nytte av hverandres kompetanse på en bra måte, sier Finsrud.

Gode tilbakemeldinger

Hun kan rapportere at det har rast inn en mengde gode tilbakemeldinger underveis i og etter Utdanningstorget – både fra foreldre og elever.

Suksesskriteriene er blant annet det gode samarbeidet med regionens ungdomsskoler, videregående skoler og bransjer som gjøres i forkant, tror Finsrud.

– Det er mange ledd med i gjennomføringen av utdanningstorget, og vi har funnet en form som fungerer for oss. Alle som er med på dette gjør en fantastisk jobb, så vi er godt fornøyd, avslutter hun.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse