loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
UT MED GROHE: Heidenreich har fått nok. Nå fjerner de Grohe fra sitt varesortiment. Foto: Heidenreich.

Fjerner Grohe fra butikkhyllene

Jan Erik Røine / 2018-05-10 22:09:27

Grohes markedsstrategi har satt sinner i kok. Nå blir Grohe faset ut av sortimentet til Heidenreich.

Det fremkommer av et brev Heidenreich har sendt ut til sine kunder. I brevet, som er underskrevet av salgs- og markedsdirektør Inger Nerdrum, står det at Heidenreich vil fase ut Grohe gradvis fra sitt sortiment.

Beslutningen er tatt etter at Grohe markant har endret sin salgsstrategi innen flere områder, heter det i meldingen fra Heidenreich. Påløpende prosjekter med Grohe-produkter vil løpe som normalt, det samme vil garantiordningen.

Megaflis-flørt

Det har blåst kraftig rundt Grohe den siste tiden. Da Grohe publiserte en melding på Facebook om at de var på vei til en Megaflis-butikk i forbindelse med sin «truck-tour», var det mange som kritiserte Grohe.

Slik svarte Grohe-sjef Ole-Christian Mork på kritikken.

– Heidenreich evaluerer kontinuerlig porteføljen ut fra en totalvurdering hvor flere kriterier hos våre leverandører blir hensyntatt. Dette gjelder bl.a prisstrategi, oppfølging, reklamasjonshåndtering, dialog, lojalitet, kontrakter, prosjektoppfølging, markedsaktiviteter, leveransepresisjon etc. Uten at vi vil gå nærmere inn i detaljer så er denne vurderingen også gjort når det gjelder Grohe, og utfra dette så har Heidenreich tatt beslutningen om å fase ut Grohe sitt sortiment, skriver markeds- og kommunikasjonsjef Kjetil Grønbakken i Heidenreich i en e-post til Rørfag.

Oppfordrer til boikott

Brevet fra Heidenreich har blitt delt i Facebook-gruppen Norges Rørleggere. Der skriver flere at de nå kommer til å boikotte Grohe. En av dem som har fått nok er Helge Tobiassen, daglig leder i H2 Rør AS.
«Nå er begeret fullt. Vi boikotter herved alt som har med dem å gjøre», skriver Tobiassen.

 

Ett svar til “Fjerner Grohe fra butikkhyllene”

 1. Trond E sier:

  Kanskje Rørfag skal bedrive litt egen journalistikk, og høre med konkuransetilsynet om hvordan de ser på oppfordringer til boykott av en gitt leverandør med begrunnelse i at leverandøren også leverer utenfor deres bransje?

  Dere publiserte en artikkel

  http://www.rorfag.no/forskrifter-og-krav/kronikk-lempning-konkurransetilsynet/

  som går på konkurranse og markedsmanipulasjon. Der har dere jo allerede et navn å kontakte, så det bør ikke kreve så alt for mye av dere å få til noe.

  Det er lite i den artikkelen som tyder på at det å oppfordre andre til boykott med grunnlag i at en gitt leverandør selv velger distribusjonskanaler vil overleve en rettsak. Selv om diskusjonen skjer på Facebook, er det veldig vanskelig å komme unna det faktum at det blir et de facto samarbeid om å hindre fri konkurranse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse