loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Knut Gaaserud får toppleder-ansvar for Caverions milliard-virksomhet når virksomhetene i Danmark og Norge slås sammen. Foto: Caverion

Får toppleder-ansvar i Caverion

/ 2015-12-10 14:06:14

Caverion-konsernet slår sammen virksomheten i Norge og Danmark. Knut Gaaserud får toppleder-ansvaret for begge virksomhetene.

Norske Knut Gaaserud får ansvaret for mer enn en fjerdedel av konsernets totale omsetning når Caverion slår sammen sin virksomhet i Norge og Danmark.

Den tekniske totalentreprenøren Caverion har tilstedeværelse i 12 land i Europa. Selskapet har totalt 17 000 ansatte, og omsetter årlig for over 20 milliarder kroner. I Norge har Caverion cirka 3 000 medarbeidere inkludert 400 lærlinger, fordelt på 50 steder i landet.

Caverion leverer energieffektive og bærekraftige livssyklusløsninger for bygg og anlegg, innen næringsliv, industri og leilighetsbygg. Ifølge Gaaserud, som er født i Sveits, og oppvokst i Oslo, har selskapet en nøye gjennomtenkt strategi.

– Det er klare megatrender i markedet som vi har basert vår strategi på, disse inkluderer økende digitalisering, økende bruk av teknologi i bygg og anlegg, energieffektivitet og urbanisering, sier Gaaserud i en pressemelding.

– Fra disse megatrendene ser vi at vi nå går inn i en kompleks fremtid som krever spesialkompetanse for å sette opp, og ta vare på bygg, anlegg og miljø. Med riktig fokus på smarte og integrerte løsninger, fornøyde mennesker i sunne bygg, moderne teknologi som reduserer miljøbelastning og pålitelig infrastruktur, skal vi nå målet om å bli markedsledende i Europa.

Spennende utfordring

Gaaserud tror sammenslåingen vil skape ytterligere vekst i begge land.

– Det blir «business as usual» for de fleste av våre medarbeidere, men sammenslåingen gjør at vi enklere kan dele beste praksis innen salg og utvikling av våre konsepter. På sikt vil dette også gjøre oss mer kostnadseffektive. Begge landene vil operere som egne AS, og det vil ikke få noen konsekvenser for gjeldende arbeidsavtaler for våre medarbeidere, sier Gaaserud.

Han er utdannet sivilingeniør ved NTH. I tillegg har han tatt fordypning i strategisk ledelse og organisasjonsutvikling.

Sterkere sammen

– Danmark er sterke innen drift av eiendommer, livssyklusforvaltning, store prosjekter og industri, og Norge har sine styrker innen tekniske installasjoner og vedlikehold. Gjennom god erfaringsutveksling, og tett samarbeid blir vi da sterke på alle områdene innen vårt markedstilbud til kundene våre, understreker han.

Topplederen startet i Caverion i 2003, og har vært administrerende direktør siden 2013. Tidligere roller i selskapet inkluderer salgs- og markedsdirektør, kommunikasjonsdirektør og divisjonssjef. Gaaserud har tidligere erfaring fra Thommesen & Co., Cell Network/Bouvet og Andersen Consulting/Accenture.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse