loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
BEDRE KJENT: – I tillegg til det faglige er nettverks- og relasjonsbygging kanskje det aller viktigste med disse turene, mener Are Skaar Nielsen. (Alle foto: Odd Skriden, Geberit)

– Et himmelrike for en faglærer

Jan Erik Røine / 2016-11-07 08:30:25

Suksess med faglærersamling hos Geberit i Sveits.

55 engasjerte faglærere, opplæringsansvarlige og representanter fra RørNorges administrasjon reiste i september på faglærersamling til Geberits hovedkvarter i Jona i Sveits. Det ble fire dager med solid faglig påfyll, nettverksbygging og diskusjoner fra morgen til kveld.

Følge på 55

Under kyndig reiseledelse besøkte følget på 55 både lydlaboratoriet, kvalitetslaboratoriet og fabrikken til Geberit.

– Første dagen viste vi blant annet frem avløpstårnet og vårt lydlaboratorium. Dagen etter var det samling og møter i vårt auditorium og omvisning i sanitær- og materiallaboratoriene og i fabrikken. Søndag var det igjen møter, denne gangen i den gamle møtesalen i rådhuset i Rapperswil, forteller produktsjef for tekniske produkter i Geberit, Odd Skriden til Rørfag.

Bransjen må stille opp

Han syns det var veldig hyggelig å invitere faglærerne med på tur.

– Det var en fantastisk gjeng som reiste sammen. Samtlige var engasjerte og inter­esserte. Min opplevelse var at mange av faglærerne har et dypt personlig engasjement for elevene, sier Skriden.

– De ser et potensial i hver elev. De jobber hardt for at elevene skal lykkes. Det er rørende å se den omtanken de har. Da må vi som leverandører være med å bygge opp under arbeidet deres. Det får vi gode rørleggere av. Byggfag er den desidert dyreste utdanningen som elever får i Norge. Derfor er det viktig at vi som bransje stiller opp for skolene, gir dem utstyr og hjelp, sier han.

Bygger relasjoner

Fagsjef sanitærteknikk Are Skaar Nielsen i Rørentreprenørene roser Geberit.

– Vi hadde blant annet en spennende dag på fabrikken og vi fikk se avløpstårnet. Det er et himmelrike for en faglærer, mener Skaar Nielsen.

– Faglærerne skryter mye av bransjen som tar seg råd og tid til å etterutdanne faglærerne. Det er det langt ifra alle bransjer som gjør og i hvert fall ikke i like stor skala. Vi hadde ikke klart å gjennomføre en slik samling uten hjelp fra Geberit, sier han og understreker at turen ga et solid utbytte.

Faglærer Geberit 2 761

MEKTIG: Avløpstårnet går over fire etasjer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse