loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
ØNSKER KONTAKT: Yrkes­­­faglærer Geir-Åge Stabell på Bygg- og anleggsteknikklinjen ved Vestby videre­­gående skole ønsker tettere kontakt med rørbransjen. (Foto: Jan Erik Røine)

Faglærer ønsker bedriftsbesøk

Jan Erik Røine / 2016-09-21 08:00:17

Driver du i rørbransjen i Akershus og har lyst til å møte lærevillige elever på videregående? Da bør du kontakte Geir-Åge Stabell ved Vestby videregående skole.

Yrkesfaglærer Geir-Åge Stabell på Bygg- og anleggsteknikklinjen ved Vestby videregående skole i Akershus ønsker at elevene hans skal få en optimal læringsarena.

– Da de nye elevene startet dette skoleåret, fikk de allerede etter to dager utdelt et ark hvor vi ba dem om å skrive ned hva de så for seg at de ville utdanne seg til. Det er litt utradisjonelt, sier Stabell.

Du skal gjennom flere moduler før du får fordypning. Det er som regel etter det at man velger videre retning.

Bestemmer seg raskt

– Hvorfor ber dere dem om å signalisere interessefelt så tidlig?

– Min erfaring er at 90 prosent vet hva de ønsker å utdanne seg til når de kommer hit første dagen. Det fikk jeg bekreftet da jeg ga dem skjemaet. Det tok dem to minutter å fylle det ut.

I det nye kullet er det ti som vil bli rørleggere og fem som vil bli tømrere.

– Fordelen med å kartlegge interessen deres er at jeg kan tilpasse teorien. Det gjør det mer interessant og enklere å få med helheten.

Stabell har selv drevet rørleggerfirma i Moss og har et stort nettverk i Østfold. Men han skulle gjerne sett at de hadde et like godt nettverk i nabofylket Akershus hvor skolen holder til.

– Jeg savner litt kontakt med de som driver rørleggerfirmaer i fylket. Vi har et veldig bra forhold til de fleste, men kontakt får man aldri nok av.

Målet er dyktige lærlinger

Tett kontakt med rørleggerbedrifter og også leverandører er viktig for skolen som har som mål å produsere flinke lærlinger.

– Vi har vært hos både Uponor som holder til like ved skolen, Høiax og OSO og hos Caverion. Det var veldig lærerikt og verdifullt for elevene, sier Stabell.

Av de som gikk ut i fjor var det kun to av 12 som ikke fikk lærlingplass.

– Det ordner seg nok for de siste også.

Ønsker dere å reise ut på bedriftsbesøk eller vil dere at de skal komme hit?

– Det er veldig interessant for oss om de ønsker å komme hit også. Særlig på andre året er det bra med besøk, men vi har også en periode på tre uker med rør på førsteåret. Om de ønsker å komme da, så er det gull, sier Stabell.

– Eller om de har produkter som de ikke kan selge lenger, men som vi kan jobbe med på skolen er også veldig verdifullt.

Har du en kasse med klammer eller rørdeler, ønsker besøk eller vil besøke elevene til Stabell, er det bare å ta kontakt med skolen.

– Vil skal ta dem imot med åpne armer. Den kontakten er viktig ikke bare for elevene, men også for oss lærere, sier Stabell.

LES MER: Utdanningen kan bli endret fra 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse