loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Er du god på innregulering?

Jan Erik Røine / 2016-03-18 14:15:02

Mange mangler kunnskap om innregulering av vannbårne anlegg, mener fagsjef i GK.

– På lik linje med all kunnskap må også kunnskap og kompetanse om innregulering vedlikeholdes og fornyes. Innregulering er et mørkt fastland i vvs-faget. Det er en generell mangel på kompetanse om dette temaet.

Det mener fagansvarlig for vannbåren energi i GK, Per Eyvind Larsen.

Larsen har lang erfaring med innregulering av vannbårne anlegg. Han har holdt kurs og forelest om temaet i flere tiår. Ifølge Larsen er det mange som ikke har tilstrekkelig kompetanse. Det gjøres for mange feil.

– Det er viktig at man har kontroll på vannmengdene. Og innregulering er viktig for å sikre at hver enkelt komponent i systemet har riktig vannmengde. Vi opplever stadig at det er store differanser i vannmengdene.

Slurves det mye?

– Jeg vil heller si at det skyldes mangel på kompetanse om hvordan man inn regulerer. Sammenlignet er ventilasjonsbransjen mye flinkere. Innregulering av vannbårne energianlegg er et krav i nybygg. Ved ombygging er innregulering vel så viktig. For eksempel må varmepumpene ha rett vannmengde. Gode, innregulerte anlegg bidrar også til å senke energibruken, påpeker Larsen.

Tirsdag 26. april arrangerer VVS-Foreningen kurs om innregulering av vannbårne anlegg. Kurset vil omhandle generell innregulering, samt bruk av trykkstyrte – og dynamiske reguleringsventiler.

Klikk her for å lese mer om kurset

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse