loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Lette: Modulene er bygget opp av komposittmaterialer og har en konstruksjon som gjør de til de letteste på markedet. Foto: Grim Evensen / Bonanza.

– Dette skal være rørleggerens produkt

Jan Erik Røine / 2015-12-10 15:04:27

– Prefabrikkerte bad er en del av markedet som rørleggeren ikke har. Vi ønsker å hjelpe rørleggeren inn på dette markedet, sier Anders Carlsson i Brødrene Dahl.

Teknisk sjef for BD Prefab, Anders Carlsson, har vært sentral i utviklingen av de prefabrikkerte baderommene som Brødrene Dahl nå med full kraft skyver inn i det norske markedet – et marked som til nå i hovedsak har ligget hos entreprenørene. Det vil Brødrene Dahl endre på.

– Vi vil hjelpe rørleggeren inn på dette markedet for vi ønsker at rørleggerne skal levere dette. Strategien er ikke kun å gå direkte til entreprenørene, understeker salgs – og markedsdirektør Bård Hauge til Rørfag.

I 2013 bestemte Brødrene Dahl seg for å ta opp kampen om å levere prefabrikkerte bad til det norske markedet. Selve utviklingen av badene startet i mai 2014. I desember samme år ble kabinene godkjent som produkt etter omfattende tester av produktegenskaper og miljøpåvirkning hos Sintef Byggforsk på Blindern i Oslo.

Stort marked

12 500 Sintef-godkjente baderomsmoduler blir solgt hvert år. Markedet har en estimert verdi på 700 millioner i året. Brødrene Dahl forventer et tap på 200 millioner i året på synlige varer som følge av satsingen på prefabrikkerte baderom.

Nå i november skal Brødrene Dahl levere 32 prefabrikkerte bad til et leilighetskompleks i Stjørdal hvor Veidekke Eiendom er byggherre. Badene leveres gjennom rørselskapet Rørteknikk AS.

Kjente produkter

– Vi har reist landet rundt med kabinene og besøkt rørentreprenører og de største totalentreprenørene. Vi har vært hos alle. Signalene fra markedet er veldig gode, forteller Carlsson.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse