loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
STORKONTRAKT: Salgssjef Johan Jakobsen i Covent viser frem aggregatet på drøye 80.000 m³/h som bygges for Statoil.

Går gjerne utenfor standard

Jan Erik Røine / 2016-10-03 08:00:29

VVS-dagene og utstillerne: Covent AS har ofte store ting på gang. Nå jobber de med den største kontrakten i selskapets historie.

BJERKREIM: Daglig leder Ivar Hovland og salgssjef Johan Jakobsen i Covent AS tar en pause i produksjonen av ventilasjonsaggregater til de nye oljeplattformene som Statoil skal bruke på Johan Sverdrup-prosjektet. Leveransen til Statoil er den største kontrakten i Covents historie og har en verdi på cirka 150 millioner.

SLIK UNNGÅR DU KØEN: Forhåndsregistrer deg til VVS-dagene!

Hektisk på fabrikken

Vi er på Covents hovedkontor som ligger et filterkast fra E39 i Bjerkreim, en snau times biltur sør for Sandnes. Her startet de på midten av 1970-tallet med å bygge varmevekslere og ventilasjonsaggregat til næringsbygg, skip og offshore.

Når vi kommer på besøk, holder de akkurat på med å ferdigstille det siste i 2016 av i alt 60 aggregat til Statoil. Det er hektisk på fabrikken. Aggregatene må bli ferdig i tide slik at de rekker transporten til verftet i Korea, hvor 2 av i totalt 4 av de nye plattformene bygges.

Når den jobben er i havn, starter forberedelsene til VVS-dagene 2016.

LES MER: Sjekk lista over utstillere her!

Avfukter svømmehaller

– Vi har alltid hatt en nyhet på VVS-dagene. I år blir det litt annerledes. Det er ikke snakk om en nyhet for bransjen, men for oss. Avfuktningsaggregat. Til svømmehaller. Og vi skal lage dem selv, forteller Hovland.

Covent har allerede levert flere avfuktningsaggregat til svømmehaller.

– Men vi har ennå ikke markedsført at vi har produktet. Derfor kan det fortsatt regnes som en nyhet, smiler Hovland og tillegger;

– Det er litt spesielt med slike aggregater, men vi er kjent for å ha løsninger for det spesielle, det som er litt utenfor standard, mener Hovland.

TIDLIGERE SAKER OM VVS-UTSTILLERNE:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse