loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Misbruk av produktdokumentasjon fra SINTEF er et problem SINTEF nå ønsker å gjøre markedet oppmerksom på.

Bruker falsk SINTEF-godkjenning

/ 2016-02-10 12:03:13

Det er en tøff konkurranse om byggvarekundene, og noen tar snarveier. Falske referanser til SINTEF-dokumentasjon er ikke uvanlig.

SINTEF Byggforsk sertifiserer og godkjenner byggevarer, og utsteder blant annet SINTEF Teknisk Godkjenning, SINTEF Produktsertifikat, Europeisk Teknisk Bedømmelse (ETA) og Europeisk CPR-sertifikat. Innehavere av produktdokumentasjon får godkjenningsmerker fra SINTEF, og disse kan brukes ved markedsføring av byggevarer.

– Vi opplever stadig oftere referanser falsk til produktdokumentasjon fra SINTEF, og at produkter som aldri har vært testet eller vurdert av oss, blir markedsført med henvisning til at produktene er sertifisert eller godkjent av SINTEF, sier forskningssjef Jan Olav Hjermann, i en pressemelding.

Også SINTEF sin logo blir brukt til slik markedsføring, som er både villedende og ulovlig.

– Dette er en uheldig tendens som vi gjerne vil gjøre markedet oppmerksom på. Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger dersom noen kommer over falsk referanser til SINTEF-dokumentasjon. Produktdokumentasjon som er utstedt av SINTEF Byggforsk finnes på våre hjemmesider, sier Hjermann.

Du kan lese om Sintef her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse