loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Adnan Ploskic har jobbet ved KTH siden 2008, hvor han tok sin doktorgrad mellom 2008-2013. Hans doktoravhandling om tekniske løsninger for lavtemperaturoppvarming ble publisert 15. november 2013.

Bravida ansetter egen klimadoktor

Jan Erik Røine / 2016-01-20 13:26:32

Bravida inngår samarbeid med KTH i Sverige for å utvikle energismarte løsninger.

Bravida ser økt etterspørsel etter klimavennlige tekniske løsninger og ønsker å bidra til en bærekraftig klimautvikling. Derfor har Bravida innledet et samarbeid med Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Sverige og ansatt Adnan Ploskic, PhD, som spesialiserer seg innen lavtemperatursystemer ved KTHs institutt for strømnings- og klimateknologi.

– Våre kunder og samfunnet for øvrig stiller allerede høyere krav til tekniske løsninger som minimerer den negative effekten på klimaet. For å oppnå maksimal utnyttelse av løsningene, kreves det en dyktig montør som både kan montere og vedlikeholde løsningene. Gjennom økt kompetanse på feltet, kan vi tilby enda bedre energismarte løsninger, sier Magnus Hamerslag, leder for virksomhetsutvikling i Bravida-konsernet.

Øker kompetansen

Samarbeidet mellom Bravida og KTHs institutt for strømnings- og klimateknologi er et langsiktig initiativ for å øke kompetansen i installasjonsbransjen og for å skape mer anvendbar forskning som raskt kan omsettes til produksjon. Adnan vil utvikle Bravidas tjenestetilbud og delta aktivt i kundeprosjekter og serviceoppdrag. Han vil også drive med forskning og opplæring.

– Jeg har tidligere vist at varmeeffekten fra eksisterende radiatorsystemer kan bli betydelig forbedret ved en gjennomtenkt kombinasjon av radiatorer og bygningers lufttilførselssystem. Det gir både energisparing og bedre inneklima. I det nye forskningsprosjektet vil vi fortsette og utforske lavtemperaturradiatorsystemets potensial. Målet er å redusere energibruken med ti prosent i hus som er utstyrt med radiatorsystemer, sier Adnan Ploskic, virksomhetsutvikler i Bravida.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse