loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

– En bekreftelse på samholdet i bransjen

/ 2016-03-16 14:05:20

Årets VVS-samling i Loen var nok en gang et bevis på at nettverket i bransjen er på plass.

Tekst: Rørentreprenørene Norge

Loen-dagene: Dyktige arrangører, ivrige leverandører og motivert ungdom sammen med foreldre og søsken satte sitt preg på den årlige samlingen. Her er det grunnlag for god rekruttering til rørleggerfaget.

Størst oppmerksomhet vakte nok de tre kandidatene som kjempet om plassen til årets Yrkes-NM i Bergen. De beviste sine rørleggerkunnskaper for 500 besøkende, en god psykisk trening foran årets Yrkes-NM. Alexander Nygård Mathisen fra Uri & Sønn AS gikk av med en svært knepen seier foran Kristian Mathisen fra Rørleggermester Madsen & Stenvik AS og Janita Tafjord fra Gjemnes Rør AS. Alle tre ble behørig berømmet under den storslåtte avslutningsseansen.

Det ble også de ca. 30 leverandørene som hadde sørget for å oppdatere alle besøkende på ulike produkter og foredragsholdere som hadde bidratt på de ulike sekvensene.

Borgund videregående skole med faglærerne Ståle Myklebust og Inge Domaas hadde med seg 12 elever fra Vg2 KEM.

Ved siden av å ta del i selve arrangementet, hadde de ansvaret for all demontering og rydding etter konkurransen. Rørleggerbedriftenes Opplæringskontor M&R sørget for at både lærere og elever fikk en minnerik opplevelse og ekstra påfyll av faglige oppdateringer. Et eksempel til etterfølgelse!

At et slikt tiltak gir resultater for rekrutteringen, kunne Ståle og Inge bekrefte ved at det nå står 24 elever på lista til KEM neste år.

Kamp om plassene borger for økt kvalitet i fremtiden.

Loen-dagene er et viktig bidrag til økt rekruttering og samhold, som gjerne kan kopieres av andre avdelinger og opplæringskontorer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse