loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
PÅ KURS: Bak fra venstre: Thomas Bringsverd, Kim Andre Langlo, Ole Herman Andreassen, Thomas Andersen, Jørn Ove Saxegaard Kynningsrud, Ulf Høgmo, Fredrik Bisgaard, Christopher Fjeld, Alexander Holth, Rune Celius, Joachim Grårudsether, Faisal Iqbal og Petter Kroken. Foran: Administrerende direktør Torkil Skancke Hansen.

– Suksess krever de beste hodene

/ 2017-01-11 10:53:48

– Den største suksessfaktoren i årene fremover blir kampen om de beste hodene, sier administrerende direktør Torkil Skancke Hansen i Assemblin AS.

I storstua i ærverdige Frognerseteren har Torkil Skancke Hansen samlet Assemblins nye prosjektledere og prosjektledertraineer. De skal få faglig påfyll og inspirasjon i jobben.

Noen er ganske ferske i bedriften – andre har lengre fartstid og har gått gradene. Felles for dem er at de skal være med å bygge opp den kompetansen som markedet etterspør. Kompetanse blir stadig viktigere i konkurransen om de gode jobbene og de beste kundene.

Assemblin-sjefen tar den lydhøre forsamlingen gjennom strategi, ambisjoner, krav og forventninger.

Endret rekrutteringen

– For fire- fem år siden bestemte vi oss for primært å rekruttere prosjektledere med teknisk fagskole eller ingeniørkompetanse. Det er en strategi vi har lyktes med. Det vil garantert være en styrke når vi i årene fremover skal ut og konkurrere om de gode oppdragene, sier han.

Skancke Hansen konstaterer at det økte behovet for kompetanse skyldes flere forhold.

– Nye krav fra myndighetene betinger at vi stiller opp med større tekniske ressurser enn tidligere. Samtidig har oppdragsgiverne våre blitt mer bevisste og mer krevende i forhold til hva slags løsninger de ønsker. Parallelt med dette har vi justert vår egen organisering av prosjektene. Mens en prosjektleder tidligere kunne ha ansvar for både fire og fem parallelle prosjekter, er det i dag ikke uvanlig at vi øremerker én eller to prosjektledere til hvert prosjekt.

Henter ledere internt

– Hvordan vinne kampen om de beste hodene?

– Vi ser ofte at de som søker jobb på dette nivået ønsker seg en arbeidsgiver som legger forholdene til rette for at de kan vokse og komme seg videre i karrieren. Samtidig vil de selvsagt ha en arbeidsplass som er trygg og velfungerende, sier HR-sjef Knut Kjelsås.

– Vi har også en uttalt ambisjon om å rekruttere brorparten av lederne våre fra egen organisasjon. Det gjør at dyktige folk med ambisjoner finner utfordringene de ønsker innenfor egne vegger. Det skaper både engasjement og lojalitet, sier Kjelsås.

Assemblin Torkil Skancke Hansen jan2017 nettSJEFEN: Administrerende direktør Torkil Skancke Hansen i Assemblin.

Torkil Skancke Hansen sier han skal klare seg med fem minutter for å finne en god kandidat fra egne rekker når det selskapet mangler en leder:

– Så gode skal vi være på rekruttering! Når vi rekrutterer ledere, skal vi i all hovedsak forsøke å finne kandidater i egen organisasjon og gi folk en sjanse. Det betyr at vi må ha et jevnt tilsig av mange unge, dyktige mennesker som har ambisjonene og de rette kvalitetene til å ta rollen som våre fremtidige ledere.

Utdanning i egen regi

I tillegg til den formelle tekniske kompetansen fra høgskole eller teknisk fagskole, har Assemblin en egen prosjektlederutdannelse. Den må alle nye prosjektledere og traineer gjennom. Utdanningen skal sikre at prosjektlederne ikke bare har den tekniske kompetansen, men også får strategiene, systemene, forretningsideen og arbeidsmetodene til Assemblin innunder huden.

– Jeg er ganske sikker på at minst to eller tre fra denne gjengen sitter i ledende stillinger i Assemblin om bare få år, sier Knut Kjelsås.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse