loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Inntektene fra salget av årets VVS-kalender går uavkortet til Stine Sofies Stiftelse som ledes av Ada Sofie Austegard (midten). Mandag møtte hun Kalenderpikene til lanseringsfest i Asker. Foto: Jan Erik Røine.

Ada Sofie rørte Kalenderpikene

Jan Erik Røine / 2016-10-18 15:32:45

Kjøper du årets VVS-kalender hjelper du barn som er blitt utsatt for vold og overgrep. De barna kjenner Ada Sofie Austegard godt.

– Det å høre hennes historie gir arbeidet vårt en veldig mening. Det var sterkt. Jeg tror vi kommer til å selge enda flere kalendere etter å ha hørt på henne her i dag, sier kalenderpike og daglig leder i Comfort Lier, Hilde F Trydal til Rørfag.

Mandag var hun og resten av Kalenderpikene samlet i Rørkjøps lokaler i Asker for lansering av årets VVS-kalender.

Tilstede var også Ada Sofie Austegard. Hun er daglig leder for Stine Sofies Stiftelse – en organisasjon som jobber for å sikre å sikre barn en barndom uten vold.

For de som ikke kjenner Ada Sofie Austegard var hun mor til Stine Sofie Austegard som 8 år gammel ble voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand i mai 2000. Pengene fra salget av årets VVS-kalender går til Stine Sofies Stiftelse.

Austegard holdt en sterk tale til jentene hvor hun fortalte om stiftelsens og arbeidet de gjør for voldsutsatte barn.

– Mange spør meg hvordan det er å jobbe med vold og overgrep mot barn når du selv har opplevd det. Men det er ikke meg det er synd på. Stine og Lena (Sløgedal Paulsen red. anm) ble drept i en alder av 8 og 10 år. Det tenker jeg på hver eneste dag. Jeg tenker mye på hva som hadde skjedd om hun hadde overlevd. Da måtte jeg brukt all min tid og ressurser for å ivareta henne. Men det kan jeg ikke lenger. Men jeg kan gjøre utrolig mye for de barna som overlever slik vold, fortalte Austegard.

Mål om 250 000

–  Jeg ble veldig rørt av innlegget hennes og føler at vi ikke kunne jobbet for et bedre formål enn det vi gjør nå. Dette gir oss voldsom motivasjon. Nå skal vi gjøre alt vi kan for å få solgt kalenderen, understreker Hilde Jensen i Jensen Varme & Sanitær.

Kalenderkake

KALENDERKAKE: Rørkjøps Kathrine Nerstad og Hanne Herness feiret med marsipankake.

Målet er i første omgang å selge 1000 kalendere og samle inn 250 000 kroner. – Kalenderne skal vi selge på Rørentreprenørene Norges stand på VVS-dagene. I tillegg blir de lagt ut for salg i mange butikker, hos leverandører og grossister. Vi har også en egen gruppe på Facebook hvor det ligger informasjon om hvordan du får tak i kalendere. Du kan også sende en e-post til kalenderpikene@gmail.com, opplyser Jensen.

Dette er årets kalenderpiker:

Katrine Nerstad, Rørkjøp

Therese Skolem, Geberit

Vibeke Bodahl, Roth Nordic

Marianne Lillemork Jensen, Laufen

Tine Jensen, Jensen Varme & Sanitær

Unn Kristin Ødegaard, Heidenreich

Kari Høitomt, Heidenreich

Solfrid Sandbekk, Comfort Lier

Hilde Jensen, Jensen Varme & Sanitær

Marit Tøn, Rørentreprenørene Norge

Hanne Herness, Rørkjøp

Nina Reiesrud, Oras

Susanne Imset, Brødrene Dahl

Hilde Trydal, Comfort Lier

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse