loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
PIONERER: Første kull med mesterbrevsstudenter startet utdanningen høsten 2016. Bildet er fra den første helgesamlingen.
PIONERER: Nye mesterbrevsstudenter startet utdanningen med samling i helgen.

33 kommende mestere i ny utdanning

Arne Kongsnes / 2016-09-14 10:30:16

33 menn har startet på den splitter nye mesterutdanningen blimester.com.

Sist helg startet mesterutdanningen i blimester.com opp med 33 kontrakter.

Aller første kull

– Blimester er nyetablert, så de som som startet i helgen blir pionerer: for bransjeforeningene som gjennom Blimester utdanner egne mestre, for Blimester fordi de vil kunne påvirke utviklingen av mesterutdanningen gjennom deres krav og forventninger til skolen, og for sin egen del fordi de vil bli det første kullet som deltar i bransjeforeningens egen mesterutdanning. Det siste tror vi vil komme til å gi dem fortrinn i utøvelsen av sitt håndverk senere, sier leder Jørgen Ofstad i Blimester.

Fagfordelingen på kontraktene:

  • Tømrerfaget: 11
  • Rørleggerfaget: 8
  • Murerfaget: 5
  • Ventilasjons- og blikkenslagerfaget: 5
  • Anleggsgartnerfaget: 2
  • Glassfaget: 2

Samarbeidsprosjekt

Blimester.com er en flerfaglig, uavhengig, ideell non-profit utdanningsinstitusjon, med oppgave å bidra til utdanning av mestere innenfor byggenæringen. Åtte landsomfattende bransjeforeninger i byggenæringen står bak utdanningstilbudet, og bidrar med unik erfaring og kunnskap om hva som kreves for å være mester i byggfagene.

Disse organisasjonene står bak mesterutdanningen:

Nettbasert studium

Mesterutdanningen fra Blimester er først og fremst nettbasert, men er støttet av tre fysiske helgesamlinger og en til to nettseminarer pr semester, i tillegg til nettbasert veiledning.

– Vi har lagt opp utdanningstilbudet slik at det er mulig å gjennomføre på 1,5 år. Det er imidlertid mulig å bruke kortere og lengre tid, alt ettersom hva som passer den enkelte, forklarer Ofstad.

Den første samlingen ble gjennomført i Sørkedalsveien lørdag og søndag.

– God stemning, aktive deltakere, alt i fra helt ferske i bransjen til erfarne prosjektledere, sier Ofstad.

Konkrete prosjekter

For at undervisningen skal ligge så nært opp til hverdagen som mulig, tar utdanningen utgangspunkt i konkrete byggeprosjekter. All undervisning og alt arbeid i studiet vil være knyttet til et praktisk arbeid i eller rundt disse prosjektene.

– I fysiske samlinger og i den nettbaserte læringsplattformen vår, legger vi opp til «byggemøter» hvor vi har faglig gjennomgang av de ulike temaene i byggeprosjektene. Diskusjonene og erfaringsutvekslingen fra samlingene, suppleres med gruppearbeid, egenstudier, refleksjon og veiledning, forklarer Oftstad.

Ett svar til “33 kommende mestere i ny utdanning”

  1. Hermod sier:

    Men ingen av de fikk mesterbrev etter endt utdanning…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse